Vereniging van Gereformeerde Studenten in Twente

sinds 1983

VGST

Activiteiten

/ Phi-lezing: Plato voor beginners
Phi-lezing: Plato voor beginners

Phi-lezing: Plato voor beginners

Datum tot
LocatieGallery/Design Lab
OrganisatieStudium Generale
Facebookhttps://www.facebook.com/events/1605794476412964/

Filosofisch dispuut Phi organiseert voor u (in samenwerking met Studium Generale en Ideefix) een laagdrempelige lezing over Plato. Prof.dr.ir. Peter-Paul Verbeek, hoogleraar Filosofie van Mens en Tech...

Filosofisch dispuut Phi organiseert voor u (in samenwerking met Studium Generale en Ideefix) een laagdrempelige lezing over Plato. Prof.dr.ir. Peter-Paul Verbeek, hoogleraar Filosofie van Mens en Techniek aan de UT, legt uit wie Plato was, wat hij dacht en geeft tips over welke werken je het beste kunt lezen.

De Europese filosofie kan het beste gekarakteriseerd worden als een voetnoot bij het werk van Plato. Tenminste, zo dacht filosoof Alfred North Whitehead erover. Dat Plato’s invloed op de wijsbegeerte enorm is, staat buiten kijf. Plato is de filosoof van de grotallegorie, de ideeënleer en van de dialogen, waarin zijn leermeester Socrates figureert. Wat heeft Plato ons – circa 2500 jaar na dato - nog te zeggen?

Er wordt zelfs voor lunch gezorgd, zo wordt u intellectueel en lichamelijk gevoed! Na afloop zal als klap op de vuurpijl de voorzitter van Ethics een zelfgemaakte tekening van Descartes aan Phi overhandigen.

X