Vereniging van Gereformeerde Studenten in Twente

sinds 1983

VGST

Activiteiten

/ Lezing: Hoogspanning in Turkije

Lezing: Hoogspanning in Turkije

Datum tot 
LocatieVrijhof - Amphitheater
OrganisatieStudium Generale
Facebookhttps://www.utwente.nl/bms/sg/programma/!/2017/9/27731/studium-generale-hoogspanning-in-turkije

Verbredende activiteitSinds Erdogan aan de macht kwam, zijn de Turken meer en meer uit elkaar gedreven en gedwongen te kiezen: voor Erdogan of tegen. Die scheuring loopt dwars door de samenleving, fam...

Verbredende activiteit

Sinds Erdogan aan de macht kwam, zijn de Turken meer en meer uit elkaar gedreven en gedwongen te kiezen: voor Erdogan of tegen. Die scheuring loopt dwars door de samenleving, families en vriendschappen heen en is voelbaar tot in het buitenland, ook in de Turkse gemeenschappen in Nederland. Hoe is Erdogan erin geslaagd zoveel macht naar zich toe te trekken? Wat is de impact van de zuiveringen die hij na de couppoging doorvoerde? En hoe is de sociale en politieke realiteit op dit moment in Turkije?

Froukje Santing is journalist en islam-specialist en was Turkije-correspondent voor NRC. Zij legt uit hoe de heimwee naar het Ottomaanse verleden het wint van de westerse oriëntatie.

Erdal Balci is schrijver en trots op zijn Turkse roots, maar wil niet terug naar het Turkije van Erdogan. Hij staat stil bij de Turks-Nederlandse gemeenschappen en de Nederlandse betrekkingen met Turkije.
Santing en Balci publiceerden samen Vechtscheiding. Hoe Erdogan de Turkse gemeenschap splijt (april 2017).

X