Vereniging van Gereformeerde Studenten in Twente

sinds 1983

VGST

Activiteiten

/ Verbredende activiteit: lezing migratiebeleid

Verbredende activiteit: lezing migratiebeleid

Datum tot
LocatieVrijhof/Amphitheater (UT)
OrganisatieStudium Generale
Facebookhttps://www.utwente.nl/bms/sg/programma/!/2017/11/37241/studium-generale-voorbij-fort-europa

Gratis en vrij toegankelijke lezing georganiseerd door Studium Generale, van harte voor u aanbevolen als 'verbredende activiteit'. Voorbij fort EuropaWordt Europa overspoeld door vluchtelingen? Of zo...

Gratis en vrij toegankelijke lezing georganiseerd door Studium Generale, van harte voor u aanbevolen als 'verbredende activiteit'.

Voorbij fort Europa

Wordt Europa overspoeld door vluchtelingen? Of zorgt het migratiebeleid van de EU juist voor een grote muur die mensensmokkel in de hand werkt en een hoop verdronken bootvluchtelingen oplevert?
Henk van Houtum plaatst migratie in historisch en geografisch perspectief en legt de averechtse effecten van het EU-beleid, inclusief de ‘Turkije-deal’, bloot. In een tienpuntenplan presenteert hij alternatieven voor een rechtvaardig migratiebeleid.

Prof.dr. Henk van Houtum is hoofd van het Nijmegen Centre for Border Research (Radboud Universiteit) en professor Border Studies (University of Eastern Finland). Naast zijn recente boek Voorbij fort Europa. Een nieuwe visie op migratie (2016) publiceerde hij Grensland (2013) en Eerlijke nieuwe wereld (2012).

Moderator: prof.dr. Ramses Wessel, hoogleraar Europees en Internationaal Recht (UT).

X