Vereniging van Gereformeerde Studenten in Twente

sinds 1983

VGST

Activiteiten

/ Startavond

Startavond

Datum tot 
LocatieMaranathakerk

Donderdag 16 september zal het Bijbelstudieseizoen begonnen worden met de startavond. Professor Kwakkel van de TU Kampen zal een lezing houden over ‘Het Oude Testament: wat is de betekenis ervan...

Donderdag 16 september zal het Bijbelstudieseizoen begonnen worden met de startavond. Professor Kwakkel van de TU Kampen zal een lezing houden over ‘Het Oude Testament: wat is de betekenis ervan en hoe moet je het lezen?

Voorafgaand zal er een plenaire maaltijd zijn waar iedereen die Bijbelstudie volgt bij wordt verwacht. Als u niet mee-eet of een dieet heeft kunt u dat hier aangeven: http://www.vgst.nl/?m=FormGenerator&s=FillIn&formId=222

 

Locatie: Maranathakerk (CGK-west), 2e Emmastraat 60

Tijd: 18:00u Maaltijd, 19:45u Koffie, 20:00 Begin Lezing.

 

 

Het Oude Testament: wat is de betekenis ervan en hoe moet je het lezen?

Het Oude Testament vertelt uitvoerig over dingen die heel lang geleden gebeurd zijn. Vervolgens komt er een rij boeken met woorden van profeten, die vaak moeilijk te begrijpen zijn. Wat heb je aan al die verhalen en die duistere profetieën? Staat alles wat een christen weten moeten niet veel duidelijker in het Nieuwe Testament?

In mijn lezing zal ik eerst iets vertellen over de eigen, blijvende betekenis van het Oude Testament. Ook de kenmerkende verschillen tussen Oude en Nieuwe Testament komen daarbij aan de orde. Juist die verschillen geven namelijk vaak aanleiding tot de gedachte dat wij het Oude Testament net zo goed kunnen missen.

Vervolgens wordt het verhaal wat praktischer. Ik wil iets laten zien van de  historische, culturele achtergrond van het Oude Testament. Hoe moet je bij het lezen daarmee rekening houden? Verder zal aan de orde komen hoe je de historische verhalen zo kunt lezen dat je eigen geloof er sterker door wordt. Ik sluit af met de profetieën: hoe kun je het beste te werk gaan als je die leest?

X