Vereniging van Gereformeerde Studenten in Twente

sinds 1983

VGST

Activiteiten

/ Eén topfuif

Eén topfuif

Datum tot
LocatieEmerge
Facebookhttp://www.facebook.com/events/479298285427164/?context=create

Beste en zeer gewaardeerde landgenoten, Bij deze willen we u en de uwen uitnodigen voor het geboortedag- en huisopwarmingspartijtje van de ondergetekenden. Dit feestelijke gebeuren zal worden gehoud...

Beste en zeer gewaardeerde landgenoten,

Bij deze willen we u en de uwen uitnodigen voor het geboortedag- en huisopwarmingspartijtje van de ondergetekenden. Dit feestelijke gebeuren zal worden gehouden op D.V. vrijdag 21 september, te Emerge (Rembrandtlaan 122 te Enschede), startende rondom tien uur des avonds.

Het thema zal zijn “Polygoon” danwel “Verzuiling” kortom, de illustere jaren 50 van de vorige eeuw. Een tijdsspanne dat zeer veel betekend heeft voor de werderopbouw en vorming van ons land, hoezee! Hoezeer waarde vrienden, kleeft aan deze jaren 50 de in zekere zin pejoratieve connotatie ”Burgerlijkheid”. Maar juist in een tijd van en economische onzekerheid en morele rampspoed kunnen wij veel leren van de vleit, daadkracht en verantwoordelijkheid die in die periode ten toon is gespreidt. Daarnaast was het een periode waarin de moderniteit alleerst doorbraak maakte in de mode der lage landen, jurken met frivole bollen en pakken met bijpassende bretels werden gemeengoed, hoevaak zullen we deze terug zien!  Maarook den brillen van deze periode zien we nu weer op het straatbeeld verschijnen. Genoeg voer voor een bijpassende entourage om deze feestelijkheid op te leuken.

Gaarne wil ik deze uitnodiging afsluiten met een oproep: Komt allen! Brengt uw vrienden dan wel nabije kennissen mede voor deze, één topfuif.

Hopend u te begroeten,
Antonius Everhardus Ekkelenkampus
Johannes Johannes de Jong

X