Vereniging van Gereformeerde Studenten in Twente

sinds 1983

VGST

Activiteiten

/ Veritas-forum: Een wereldbeeld met òf zonder God?
Veritas-forum: Een wereldbeeld met òf zonder God?

Veritas-forum: Een wereldbeeld met òf zonder God?

Datum tot 
LocatieAgora (Vrijhof)
OrganisatieVeritas-forum Twente
Facebookhttps://www.facebook.com/events/625251624310642/

Een wereldbeeld met òf zonder God? Bestaat God? Die vraag is zo oud als de mensheid. Deze avond van Veritas-forum en Studium Generale richt zich op de christelijke God. Rik Peels vindt geloven een na...

Een wereldbeeld met òf zonder God?

Bestaat God? Die vraag is zo oud als de mensheid. Deze avond van Veritas-forum en Studium Generale richt zich op de christelijke God. Rik Peels vindt geloven een natuurlijke en nuttige intuïtie. Bovendien zijn er goede argumenten die pleiten voor het bestaan van God. Waldo Swijnenburg vindt de argumenten van atheïsten redelijker. Daarnaast ook aandacht voor de zin van het leven: leidt atheïsme tot pessimisme en nihilisme? Kan een christen wel open-minded zijn? Kortom: wat is de schoonheid en troost van een wereldbeeld met óf zonder God?

Dr. Rik Peels, theoloog en filosoof, werkt aan de Vrije Universiteit. Hij promoveerde in 2012 bij Herman Philipse, erkend atheïst. In 2013 publiceerde hij met Stefan Paas God bewijzen.

Drs. Waldo Swijnenburg, psycholoog, socioloog en filosoof. In 2015 publiceerde hij De schoonheid en troost van een wereldbeeld zonder God.

Gespreksleiders: drs. Hiska Bakker en ir. Peter Timmerman van Studium Generale.

X