Vereniging van Gereformeerde Studenten in Twente

sinds 1983

VGST

Lid worden

Ben je geïnteresseerd in de VGST? Dan ben je hier aan het juiste adres. Op deze pagina vind je informatie over de open dag en hoe je lid kunt worden van de VGST. Op de pagina over de VGST kun je vinden wat voor vereniging wij zijn en wat we doen. Ook kun je informatie vinden over op kamers gaan en de stad Enschede. Onder het kopje ervaringen kun je iets lezen over wat leden van de VGST vinden.

Langskomen bij de VGST

Heb je vragen? Of wil je een keertje langskomen om de sfeer te proeven? Dat kan altijd! Neem gerust contact op met de PromoCie via cebzbpvr?itfg.ay. Verder hebben wij twee open dagen en een open avond waarbij wij leuke activiteiten organiseren.

Op 7 Maart 2024 is de eerste open dag van de VGST. Er zal samen gegeten worden, gevolgd door een geheime activiteit. Aansluitend zullen we naar sociëteit gaan! Zo zal je de sfeer binnen de vereniging goed proeven.
Aanmelden voor de open dag kan met de volgende link:
https://vgst.nl/formulieren/422239

Op 2 mei 2024 zal er een open avond zijn. Op deze avond kun je meekijken met een bijbelstudiegroep. Voor de bijbelstudie aan wordt er ook samen gegeten. En als afsluiting van deze avond zullen we naar sociëteit gaan! Geef je op voor de open avond via deze link https://vgst.nl/formulieren/429585

Op 13 Juni 2024 is de tweede open dag van de VGST. Er zal een BBQ zijn en aansluitend gaan we naar sociëteit! Kom ook sfeer proeven bij de VGST. Geef je op voor de open dag via deze link: https://vgst.nl/activiteiten/421227/open-dag-2

Aanmelden bij de VGST

Het novitaat is de introductieperiode van de VGST en is een ontgroeningsperiode. Om lid te kunnen worden is het verplicht om het novitaat te volgen. Het novitaat duurt één week en wordt gehouden in week 34 (19 t/m 25 augustus) 2024. Houd hiermee rekening bij het plannen van je vakantie. Het novitaat is een activiteit waar jarenlang over nagedacht is en veel tijd in wordt gestoken om te organiseren. Het is een proces waarbij je jouw jaargroep en VGST leert kennen en je klaargestoomd wordt voor het studentenleven.

Het programma van het novitiaat is voor deelnemers van tevoren onbekend. De zondag wordt uiteraard christelijk ingevuld. Als je je aangemeld hebt voor lidmaatschap krijg je vanzelf verdere informatie die je nodig hebt!

Je kunt je aanmelden voor het novitiaat door je telefoonnummer en adres te mailen naar cebzbpvr?itfg.ay of door dit formulier in te vullen. Doe dit uiterlijk woensdag 14 augustus 2024.

Kick-In en HOI-week

Helaas valt het novitiaat samen met de Kick-In (introductie) van de universiteit. Dit is ieder jaar het geval, maar het is de beste optie omdat vóór die tijd teveel mensen nog op vakantie zijn om een novitiaat te plannen. Het deel van de Kick-In dat je mist is een algemeen deel. De tweede week bevat de opleidings-Kick-In die je wel bij kunt wonen. Dit laatste deel is in onze ogen het meest nuttig, omdat je dan je studiegenoten kunt leren kennen en een korte introductie in de systemen van de universiteit krijgt. De algemene introductie die je mist is vooral gezelligheid en leren kennen van Enschede en allerlei verenigingen. Deze zal je ook via de VGST leren kennen.

Ook valt een deel van het novitiaat samen met de HOI-week van het Saxion. Ook dit is niet heel erg, het lijkt verplicht maar het is te missen. Heel wat VGST'ers gingen je voor. Heb je hier verder vragen over? Neem dan even contact op met cebzbpvr?itfg.ay.

Moet je het hele of een deel van het novitiaat missen?

Het novitiaat wordt maar één keer per jaar georganiseerd. Mocht je andere verplichtingen hebben - zoals een toelatingsexamen - waardoor je een deel van het novitiaat zou moeten missen, dan kun je contact opnemen met de PromoCie door te mailen naar cebzbpvr?itfg.ay.


Ga je niet in Enschede studeren? Kijk dan eens op VGS-Nederland.nl voor andere (christelijke) verenigingen in Nederland.

X