Vereniging van Gereformeerde Studenten in Twente

sinds 1983

VGST

Activiteiten

/ Excursie Syrisch-orthodox Klooster
Excursie Syrisch-orthodox Klooster

Excursie Syrisch-orthodox Klooster

Datum tot
LocatieSt. Ephrem - Glane - Glanerbrugstraat 33 maps

Tijdens de afgelopen jaarthemalezing nam de spreker (Dennis Honing) een vriend van hem mee, Ruben van der Kaap genaamd. Ruben is van origine Nederlands Gereformeerd, maar heeft zich enige tijd geled...

Tijdens de afgelopen jaarthemalezing nam de spreker (Dennis Honing) een vriend van hem mee, Ruben van der Kaap genaamd. Ruben is van origine Nederlands Gereformeerd, maar heeft zich enige tijd geleden aangesloten bij de Syrisch Orthodoxe kerk. Ruben vertelde me dat ze een heel mooi klooster hebben in Glane (tussen Glanerbrug en Losser), maar dat de gemeente zich niet zoveel laat zien. Dat is natuurlijk jammer, omdat juist die kerk enorm veel geschiedenis en cultuur met zich meedraagt.

Om een lang verhaal kort te maken, Ruben nodigt ons allemaal uit om woensdag 19 april naar het St. Ephrem klooster te komen. Hier kunnen we de vele bijzonderheden van het klooster komen bekijken. Maar, nog belangrijker en mooier, we kunnen als christelijke jongeren in Enschede meer met elkaar verbonden raken. We worden om half 7 ontvangen met (zo gastvrij als ze daar zijn) een avondmaaltijd, waarna er iets van een rondleiding plaats zal vinden. U kunt zich voor dit alles aanmelden door hier op ‘aanwezig’ te klikken.

@amice Groeneveld, u kunt ook wel iets later komen hoor, dan mist u waarschijnlijk alleen de maaltijd.

X