Vereniging van Gereformeerde Studenten in Twente

sinds 1983

VGST

Activiteiten

/ Feel Good MTB
Feel Good MTB

Feel Good MTB

Datum tot
LocatieTuindorp
OrganisatieSociëteitsbestuur

De VGST is een harde en een ruwe vereniging. Een gegeven dat wij allen al direct tijdens onze eerste week bij de VGST hebben kunnen ervaren. Het novitiaat wordt verkocht met het idee dat we foeten e...

De VGST is een harde en een ruwe vereniging. Een gegeven dat wij allen al direct tijdens onze eerste week bij de VGST hebben kunnen ervaren. Het novitiaat wordt verkocht met het idee dat we foeten enthousiast kunnen maken voor de vereniging, maar is het niet juist een waarschuwing voor de nieuwe leden? Proberen we ze niet vooral duidelijk te maken waar ze aan beginnen?

Ik hoor leden nog wel eens zeggen dat de VGST een veilige plek is, “een plek waar je hard op je bek kan gaan zonder al te grote gevolgen”. Maar iedereen met een beetje verstand weet natuurlijk dat dit onzin is. De VGST is vooral een plek waar je hard op je bek kan gaan, en daar vervolgens keihard om wordt uitgelachen. Het is een plek waar je één keer iets stoms doet, en vervolgens in het klooiboekje terecht komt zodat u ook door de nieuwe leden kunt worden uitgelachen. U hoeft maar één keer te diep in het glaasje te hebben gekeken om vervolgens professioneel kapot te worden gemaakt in een filmpje op de State of the Union.

A Fortiori verzet zich hiertegen, wij vinden het ‘niet oké’ om zo met elkaar om te gaan. Wij zien in dat iedereen zijn eigen kwaliteiten heeft en dat iedereen zijn plekje binnen de vereniging verdient. Wij zijn het bestuur van de liefde. Bij ons hoeft u zich niet beter voor te doen dan u bent, u bent al perfect. Net als sneeuwvlokjes zijn wij allemaal anders, en net als sneeuwvlokjes zijn wij allemaal mooi op onze eigen manier. Laten we dat vieren!

Dus zet uw masker af, wees uzelf, neem uw knuffelbeer mee, en kom deze donderdag naar de Feelgood MTB!

X