Vereniging van Gereformeerde Studenten in Twente

sinds 1983

VGST

Activiteiten

/ 'Populisme' met Chris Aalberts (ProCo lezing)
'Populisme' met Chris Aalberts (ProCo lezing)

'Populisme' met Chris Aalberts (ProCo lezing)

Datum tot 
Locatie

Heeft u ook zo genoten van het congres en de bijbehorende lezing van onze favoriete hipsterdominee uit Amsterdam? Nou, dan hebben wij goed nieuws voor u. Er komt namelijk héél binnenkort alweer een vo...

Heeft u ook zo genoten van het congres en de bijbehorende lezing van onze favoriete hipsterdominee uit Amsterdam? Nou, dan hebben wij goed nieuws voor u. Er komt namelijk héél binnenkort alweer een volgende lezing aan, van niemand minder dan Chris Aalberts. Nu denkt u waarschijnlijk "Wow wat vet! Hoe hebben jullie het nou weer voor elkaar gekregen om zo'n prominente lezer te strikken?" waarop wij dan weer kunnen zeggen dat wij gewoon enorm sociaal vaardig zijn en wel weten hoe je een prominente lezer naar Enschede kunt halen. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat u denkt "Wie de fuck is Chris Aalberts?" waarop wij allereerst willen zeggen dat u een beetje op uw taal moet letten en u vervolgens zouden willen doorverwijzen naar de volgende alinea.

Chris Aalberts kent u wellicht van het boek "De Puinhopen van Rechts" die u deze ronde kunt kiezen voor themagroep. In dit boek legt Aalberts uit waarom de meeste nieuwe rechtse politieke partijen het niet lang vol hebben gehouden. Van de LPF (Pim Fortuyn) en TON (Rita Verdonk) tot VNL (Jan Roos en Bram Moszkowicz) en GeenPeil (Geenstijl), ze overleefden het allemaal niet. Maar nog los van dit boek is Aalberts vooral ook een begenadigd spreker en schrijver voor verschillende opiniewebsites als 'The Post Online' en 'Follow the Money'. Aalberts staat bekend als groot criticus van politiek rechts, maar doet dit zo goed dat hij regelmatig door deze zelfde politieke partijen wordt uitgenodigd om lezingen voor ze te geven.

Aanstaande 13 december komt Aalberts naar Enschede om voor ons een lezing te geven over populisme. Waar halen deze partijen hun enorme momentum vandaan, en waarom raken ze het vaak zo ontzettend snel weer kwijt? Zelfs voor wie niets met politiek heeft belooft het een hele interessante lezing te worden.
Postercredits mogen naar amice Groeneveld!

X