Vereniging van Gereformeerde Studenten in Twente

sinds 1983

VGST

Activiteiten

/ Lustrum VI Ethics Ltd.
Lustrum VI Ethics Ltd.

Lustrum VI Ethics Ltd.

Datum tot 
LocatieOpstandingskerk
OrganisatieEthics Ltd.

Zoals u ongetwijfeld weet, viert Ethics Ltd. komend jaar haar zesde lustrum. We zijn al bijna 30 jaartjes oud, slechts zes jaar jonger dan de VGST zelf! Zo’n lustrumjaar kunnen wij natuurlijk niet ...

Zoals u ongetwijfeld weet, viert Ethics Ltd. komend jaar haar zesde lustrum. We zijn al bijna 30 jaartjes oud, slechts zes jaar jonger dan de VGST zelf! Zo’n lustrumjaar kunnen wij natuurlijk niet stilletjes laten passeren. Neen, wij vieren dat met een lezing en een feestje. Op dinsdag 29 januari aanstaande, komt Henk Procee naar Enschede om een lezing voor ons te geven over ons aller favoriete ethicus: Immanuel Kant.

Henk Procee was tot voor kort bijzonder hoogleraar in de wijsbegeerte aan de Universiteit Twente en directeur van Studium Generale. Bij zijn emeritaat werd hij onderscheiden met de erepenning van de UT vanwege zijn uitzonderlijke verdiensten voor de universiteit. Verder is Procee schrijver van boeken als “De nieuwe ingenieur. Over techniekfilosofie en professioneel handelen” en “Intellectuele Passies. Academische Vorming voor kenners”. Hij staat bekend als een voortreffelijke en humorvolle gespreksleider, dus dat belooft wat.

Om 19.45 uur staat er koffie voor u klaar en om 20.00 uur begint de lezing. Na de lezing willen we de avond afsluiten zoals we elke Ethics-avond afsluiten: met bier. De lezing word gehouden in de Opstandingskerk en het feestje is in de Kelderder. Ik verwacht dat het feestje ergens in de buurt van 22.00 uur begint. Dus zelfs als de volgende ochtend college heeft kunt u nog ff langskomen om ons bier op te drinken, graag zelfs.

X