Vereniging van Gereformeerde Studenten in Twente

sinds 1983

VGST

Activiteiten

/ Nacht van Gebed

Nacht van Gebed

Datum tot 
LocatieMaranathakerk (CGK West)

Gelieve even aanmelden bij Eelco Starreveld, 06-212 686 69 , rrfgneer?ubgznvy.pbz zodat we weten hoeveel mensen er ongeveer komen :-) De Nacht van Gebed is een initiatief van Open Doors. Ieder jaar w...

Gelieve even aanmelden bij Eelco Starreveld, 06-212 686 69 , rrfgneer?ubgznvy.pbz zodat we weten hoeveel mensen er ongeveer komen :-)

De Nacht van Gebed is een initiatief van Open Doors. Ieder jaar wordt deze activiteit door verschillende kerken en groepen georganiseerd in zo ongeveer alle steden in Nederland. Het idee is dat christenen samenkomen om voorbede te doen voor de vervolgde broeders en zusters.

Aan de hand van een DVD met daarop verschillende korte filmpjes, krijg je een vrij duidelijk beeld van de werkelijke situatie waarin deze mensen verkeren.
Dit jaar wordt het in Enschede speciaal georganiseerd voor studenten en jongeren. We hopen met een groep van >20 studenten uit Enschede samen te komen met >20 Enschedese jongeren van 18-22 jaar.

Waarom zou je komen?

  • Het is pure genade dat wij in een land leven waarin we zo vrij God kunnen dienen. Het is daarom ook belangrijk dat we ons daar bewust van zijn, en we er bovendien bewust van zijn dat dit niet gewoon is, maar dat er zoveel anderen zijn voor wie geloven niet zo makkelijk is.
  • Het is goed om elkaar te ontmoeten en samen eenheid vormen in geloof en gebed.
  • Naast de kracht van gebed is het ook een enorme bemoediging voor de vervolgde Christenen als ze horen dat we als simpele Nederlanders bij elkaar komen om midden in de nacht speciaal voor hen te bidden.
  • Het is ontzettend gaaf om te weten dat er nationaal groepen christenen voor dezelfde dingen aan het bidden zijn, en met hetzelfde doel samenkomen.
  • Het is een unieke, leuke en gezellige kans om dit met elkaar te doen.

 

X