Vereniging van Gereformeerde Studenten in Twente

sinds 1983

VGST

Activiteiten

/ Lezing 'Evolutie met de bril van een natuurkundige'

Lezing 'Evolutie met de bril van een natuurkundige'

Datum tot 
LocatieVrijhof Cultuurcentrum, zaal 4

RKS Ariëns organiseert lezing evolutie met de bril van een natuurkundige. Beschouwing van de evolutietheorie in ons wereldbeeld, vanuit natuurkundig perspectief. Lezing in het kader van Darwinjaa...

RKS Ariëns organiseert lezing evolutie met de bril van een natuurkundige. Beschouwing van de evolutietheorie in ons wereldbeeld, vanuit natuurkundig perspectief. Lezing in het kader van Darwinjaar 2009. Spreker: Prof. dr. Alfred Driessen is hoogleraar IOMS.

Alfred Driessen licht toe:

"Als eerste zal de rol van toeval in de wetenschap worden besproken. Het statistisch karakter van de natuurkundige wetten (kwantum mechanica) die de microscopische verschijnselen beschrijven - zoals de processen van de moleculaire biologie - zorgt ervoor dat toeval of opzet met natuurwetenschappelijke methodes niet kan worden bevestigd noch ontkend. Zoals de nobelprijs winnaar P.W. Anderson stelt geldt: More is different. Dit heeft grote gevolgen voor biologische systemen, die weliswaar tot de kleinste bouwstenen van de materie kunnen worden gereduceerd, maar niet zonder meer daaruit kunnen worden opgebouwd. Verder wordt getoond dat evolutie niet alleen een goede beschrijving van biologische processen is, maar tegelijk wordt gebruikt als ideologie en wereldbeeld."

Donderdag 4 juni 2009 om 12.35 uur tot 13.30 uur in Vrijhof Cultuurcentrum, zaal 4. Info: ariens.utwente.nl.

X