Vereniging van Gereformeerde Studenten in Twente

sinds 1983

VGST

Activiteiten

/ Drink-een-fles-whisky-en-ga-niet-weg-voor-die-leeg-is avond V

Drink-een-fles-whisky-en-ga-niet-weg-voor-die-leeg-is avond V

Datum tot 
LocatieCoolKast

Het concept is weet hetzelfde als de vorige keren: wij zorgen voor een brede selectie whisky's om van te sippen, in combinatie met smaakvol borrelplankje en andere versnaperingen. Meer informatie over...

Het concept is weet hetzelfde als de vorige keren: wij zorgen voor een brede selectie whisky's om van te sippen, in combinatie met smaakvol borrelplankje en andere versnaperingen. Meer informatie over de geselecteerde whisky's volgt nog. Daarnaast hebben we op deze avond een primeur: amice Appelman heeft voor ons een uitstekende Genever uitgekozen (let op, met g) waar u ook van kunt sippen.

Bowmore 12 years
Een mooie toegankelijke whisky van het zeer smaakvolle eiland Islay, waar ook andere toppers als de Lagavulin 16 en de Ardbeg Uigeadail vandaan komen. Vooral kenmerkend voor de Bowmore 12 is de smaakcombinatie van zowel de typische Islay rook als tropische fruitsmaken, waardoor u met iedere slok iets nieuws heeft om te proeven. Uitstekend om de avond mee te beginnen of juist om mee te eindigen! Smaken die u hier kunt ontdekken zijn onder andere ananas, mango, rook en een zoete afdronk die doet denken aan honing, met een klein pepertje.
Bowmore 12 Year Old / Half Bottle


Aberlour 12 Double Cask Matured
De Aberlour 12 Double Cask is een unieke expressie van Aberlour, waarbij de helft van de whisky gerijpt wordt op eiken vatten en de andere helft op sherry vaten. Hierdoor bevat de Aberlour 12 Double Cask een unieke combinatie van zoete en fruitige tonen, samen met de kenmerkende smaak van whisky gerijpt op eikenhouten vaten. Verwacht de smaak van bruine suiker, nootmuskaat en chocola en de geur van peren en sherry. Dit was ook de senaatswhisky van Senaat Van der Heide, en als het goed genoeg was voor Senaat Van der Heide...
Afbeeldingsresultaat voor aberlour double cask 12Coal Ila 12 years
Een echte klassieke Islay whisky, met een mooie combinatie van rook, vanille en toffee. Daarnaast is deze whisky uniek vanwege zijn hoge oliegehalte, waardoor de whisky echt over de tong rolt. Dit alles zorgt voor een mooi uitgebalanceerd glaasje, waar u echt een avondje van kunt genieten. Daarnaast is dit de senaatswhisky van Senaat Smilde, dus als u wilt weten of Senaat Smilde een goede smaak heeft dan is dit uw kans!
Caol Ila 12 Year Old

Zuidam Zeer Oude 5 Jaar Genever
(met zorg voor u uitgekozen door amice Appelman)
Genever is natuurlijk geen whiskey, maar ze zijn desondanks zeer zeker sterk aan elkaar gerelateerd. Zowel de productie van genever als whiskey begint bij moutwijn, een absurd smerig drankje dat nog het meest wegheeft van Ketel1. Enfin, we zullen u niet vermoeien met het productieproces van ons oer-Hollandse drankje. De Zuidam Zeer Oude Genever is een makkelijk drinkbare genever. Ze heeft vijf jaar gelagerd op Amerikaans eiken vaten waardoor ze een zijdenzachte smaak heeft gekregen. Met slechts een beetje oefening zult u heerlijk lichte tonen van onder andere toffee, karamel, vanille en hout proeven.

X