Vereniging van Gereformeerde Studenten in Twente

sinds 1983

VGST

Activiteiten

/ Lezing Lincoln
Lezing Lincoln

Lezing Lincoln

Datum tot 
LocatieNoorderkerk te Enschede
OrganisatieVGST
Facebookhttp://www.facebook.com/events/236687563140398/

U kunt zich hier inschrijven voor de lezing. Deelname is gratis. Leden hoeven zich niet in te schrijven. Vanaf 19:30 uur zal er koffie/thee zijn. Om 20:00 uur begint de lezing. Over de l...

Lezing Lincoln03-06-2013

244475

U kunt zich hier inschrijven voor de lezing. Deelname is gratis. Leden hoeven zich niet in te schrijven.
Vanaf 19:30 uur zal er koffie/thee zijn. Om 20:00 uur begint de lezing.

Over de lezing en spreker:

Abraham Lincoln was de beste president die Amerika ooit gekend heeft. Tijdens zijn presidentschap in de 19e eeuw kreeg hij te maken met verdeeldheid onder de bevolking op het gebied van slavernij. Het zuidelijke deel van de Verenigde Staten was tegen afschaffing en dit mondde uiteindelijk uit in een burgeroorlog. Abraham Lincoln was president in deze periode en wordt tegenwoordig vrijwel unaniem door de Amerikaanse bevolking gezien als de beste president die het land gehad heeft. Wat deed Lincoln wat hem nu zo populair maakt? Wat kunnen we vandaag nog leren van Lincoln?

Op 4 juni komt Frans Verhagen bij de VGST spreken over Lincoln’s leiderschap en wat hem tot een geniaal politicus maakte.

Verhagen is journalist, publicist en een deskundige op het gebied van Amerika. Hij was 6 jaar lang correspondent in Washington voor onder meer de VARA, de Volkskrant en het Financiële dagblad. Ook is hij 10 jaar lang hoofdredacteur geweest van het kwartaalblad Amerika en is hij hoofdredacteur van de website http://www.amerika.nl. In 2012 verscheen zijn boek, een biografie van Abraham Lincoln, een geniaal politicus.

Over zijn boek Abraham Lincoln, een geniaal politicus:

Dit boek plaatst Abraham Lincoln in de context van de geschiedenis van de VS. Volgens velen heeft Lincoln laten zien dat leiderschap niet kan worden aangeleerd, maar dat het aankomt op karakter. Deze mythe van de selfmade politicus is nog altijd populair. Zelden zat er een meer geslepen politicus in het Witte Huis dan hij. Maar het kwam ook zelden voor dat een politicus zo grootmoedig en geduldig was als Lincoln. De combinatie van deze eigenschappen vormde de sleutel tot zijn succes.

'Frans Verhagen legt overtuigend uit waarom Lincoln de belangrijkste president van de VS is' - Maarten van Rossem (historicus)

'Een echte page-turner over Amerika's meest inspirerende president. Frans Verhagen heeft de politicus en de mens Lincoln treffend neergezet' - Max Westerman (correspondent RTL nieuws)

Dit boek is ook te vinden op Bol.com.

Routebeschrijving:

Adres: Lasondersingel 18, 7514 BS, Enschede

Google maps


Auto vanaf A35

- Neem afslag 26 Enschede West richting Westerval.

- Sla linksaf naar de Westerval.

- Ga rechtdoor om op de Westerval te blijven.

- Sla linksaf naar de Parkweg.

- Sla rechtsaf om op de Parkweg te blijven.

- Sla linksaf om op de Parkweg te blijven.

- Sla linksaf naar de Tubantiasingel/Volksparktunnel.

- Ga verder op de Tubantiasingel.

- Weg vervolgen naar Boddenkampsingel.

- Boddenkampsingel draait iets naar rechts en wordt de Lasondersingel.

- U vindt de Noorderkerk aan de rechterhand.

OV

- Vanaf station Enschede neemt u bus 62 richting Denekamp.

- Bij halte Deurningerstraat stapt u uit en is het 1 minuut lopen.

U kunt deze routebeschrijving ook vinden op 9292ov.nl.

X