Vereniging van Gereformeerde Studenten in Twente

sinds 1983

VGST

Activiteiten

/ Galadatingfeest der c.s.v. Lux ad Mosam
Galadatingfeest der c.s.v. Lux ad Mosam

Galadatingfeest der c.s.v. Lux ad Mosam

Datum tot 
LocatieSociëteit Pharos - Bogaardenstraat 43B01, Maastricht maps

Mocht u op 20 februari niet in het hoge noorden zijn voor het PVT, dan kunt u naar het zuidelijke zuiden voor het zoveelste amicale feest van het jaar. Als u er een slaapplek zoekt, mag u mevrouw de a...

Mocht u op 20 februari niet in het hoge noorden zijn voor het PVT, dan kunt u naar het zuidelijke zuiden voor het zoveelste amicale feest van het jaar. Als u er een slaapplek zoekt, mag u mevrouw de abactis mailen.

Lux ad Mosam schreef:
"Als we niet weten naar welke haven we koers zetten,
is geen enkele wind gunstig" -
Lucius Annaeus Seneca -

Laat mij u vertellen naar welke haven u uw koers kunt zetten. Deze haven bevindt zich in het prachtige zuiden, en wel in Maastricht. Zoals Seneca als filosoof veel nadacht over het vinden van zijn innerlijke rust en het ware geluk, mag u deze zoektocht voortzetten anno 2020.
2020, het jaar waarin zowel internationaal, nationaal als regionaal, historische gebeurtenissen plaats hebben gevonden en nog gaan vinden. Zo is de Brexit na vier jaar dan toch eindelijk een feit, bevinden we ons momenteel in de storm die zichzelf Ciara noemt en alles sloopt wat los en vast zit, en mag de c.s.v Lux ad Mosam te Maastricht haar tweede lustrum vieren.

Op zoek naar het ware geluk, alles slopen wat los en vast zit, en een Lustrum. Zomaar wat kernwoorden waar wij elkaar als Leden der Christelijke Verenigingen een handje in kunnen helpen. Zoals u allen weet, wellicht zelfs beter dan wijzelf aangezien het overgrote deel van jullie wat ouder zijn dan wij, hoort er bij een Dies Natalis een gala. En wat is een gala zonder dates, als een bar zonder tap, een Senaat zonder Praeses, Jut zonder Jul, de drie-eenheid zonder Jezus, een pilsje zonder een ander pilsje, men drinkt immers nooit alleen.
Een date vinden is voor zowel het vrouwelijk als mannelijk schoon binnen Lux ad Mosam een grote zoektocht. Een zoektocht misschien zelfs te vergelijken met welke Seneca onderging, het ware geluk is immers zeldzaam. Maar, meer zoeken is meer vinden wordt ons verteld in Mattheüs 7:7.
Zie hier, het moment het hoogtepunt van dit verhaal dichterbij komt.

Via dit bericht nodig ik u allen van harte uit ons galadatingfeest bij te wonen d.d. 20 februari 2020 te Sociëteit Pharos, gelegen te Bogaardenstraat 43B01. Dit partijtje zal worden geopend om en nabij 21:00 uur. Wellicht weten sommigen van jullie dat het weekend van carnaval voor de deur staat en plaats gaat vinden rond de 22e van februari. Met dit in onze gedachten zal het thema van het galadatingfeest dan ook carnaval zijn om alvast goed warm te lopen!

X