Vereniging van Gereformeerde Studenten in Twente

sinds 1983

VGST

Activiteiten

/ Presentactie
Presentactie

Presentactie

Datum tot 
LocatieEnschede
OrganisatieSenaat

Op D.V. 3 mei zullen we ons als vereniging inzetten voor de maatschappij middels projecten van Stichting Present. Zij zullen diverse projecten voor ons uitzoeken waar wij mee bezig kunnen. Zo hebben w...

Op D.V. 3 mei zullen we ons als vereniging inzetten voor de maatschappij middels projecten van Stichting Present. Zij zullen diverse projecten voor ons uitzoeken waar wij mee bezig kunnen. Zo hebben we eerdere jaren geholpen met een renovatie van een woning en ging er een groep VGST'ers mee-eten in een bejaardentehuis.


Stichting Present heeft drie projecten weten te regelen voor ons:

1. Huisklus: bij dit project moeten er (ikea)meubels in elkaar worden gezet voor een gezin dat ergens pas is komen te wonen. Dit zal van 13:00 tot ongeveer 17:00 uur zijn en is in west.

2. Speelmiddag: voor dit project kan er een groep een speelmiddag hebben met Oekraïense kinderen. Dit is van 12:00 tot 16:00 uur. (iets later aansluiten is geen ramp, mits u dat aan mij doorgeeft). Sommige kinderen zullen Engels verstaan, maar er zal ook een tolk aanwezig zijn. Dit zal bij een speeltuin in west zijn.

3. Wandelen: tot slot kunt u zich ook opgeven om te gaan wandelen met ouderen met dementie. Dit zal van 13:30 tot 15:30 uur zijn. Er zal eerst ongeveer een halfuur gewandeld worden en daarna nog iets van koffie gedronken worden.

Er zijn helaas geen projecten in de avond meer. Exacte locaties zal ik later aan de groepen doorgeven.Voor als u nog niet bekend bent met Stichting Present:

Stichting Present schreef:
"Een brug slaan tussen mensen die iets te bieden hebben en mensen die daarmee geholpen kunnen worden. Dat is de missie van Present! Als makelaar in vrijwilligerswerk bieden wij de mogelijkheid om je als groep of individu in Enschede in te zetten voor mensen die te maken hebben met armoede, een slechte gezondheid of een sociaal isolement. Het doel van Present is om een beweging op gang te brengen in de samenleving waarbij steeds meer mensen het vanzelfsprekend vinden om naar elkaar om te zien. En dat werkt! Want met een Present-project komt er in één dag echt iets van de grond en ontstaan er ontmoetingen van blijvende waarde."

X