Vereniging van Gereformeerde Studenten in Twente

sinds 1983

VGST

Activiteiten

/ Twek Whiskyavond
Twek Whiskyavond

Twek Whiskyavond

Datum tot 
LocatieR.V.S. HimaLaMa BarBeQue ofZoo - Jachthondenstraat 68 7521XP Enschede maps
OrganisatieWhisCie

Het is alweer de hoogste tijd voor de derde editie van de Twek Whisky avond waarbij we in Twek whisky drinken. Voor deze avond zijn er 5 nieuwe whisky's bij slijterij Berendsen gehaald, die hierond...

Het is alweer de hoogste tijd voor de derde editie van de Twek Whisky avond waarbij we in Twek whisky drinken. Voor deze avond zijn er 5 nieuwe whisky's bij slijterij Berendsen gehaald, die hieronder kort worden toegelicht.

Deze keer kunnen we helemaal van de kaart:


404346
Finlaggan Cask Strength 58%

404340
Finlaggan is een karakteristieke peated single malt, afkomstig van het Schotse eiland Islay. De distilleerderij van Finlaggan is het best bewaarde geheim van Islay, maar het whiskyeiland zelf is wereldberoemd. Het staat bekend om haar rokerige whisky's en dat is dan ook wat Finlaggan belichaamt; een stevige, karaktervolle peated whisky, rijk in de aroma's van de turfrook waarin het mout is gedroogd en de Schotse kust, waar de whisky heeft mogen rijpen op bourbon vaten. De Finlaggan Cask Strength is op vatsterkte gebotteld.

Een heerlijke, stevige whisky. De zoetige malt komt als eerst voren, gevolgd door de intensiteit van de turf. De whisky voelt rijk in de mond, olieachtig met een hint van zeewier en peper. De afdronk is groots en verwarmend, met langdurige rokerige turf in mooi contrast met tonen van citroen.


Talisker Storm 45,8%


404352
Talisker is de enige Single Malt Scotch Whisky die aan de kust van het eiland Skye geproduceerd wordt, in een van de meest afgelegen, ruige en prachtige landschappen in Schotland. Er zijn niet veel whisky's die hun herkomst zo goed uitdragen als Talisker. De oudste, functionerende distilleerderij op het eiland Skye staat aan de oevers van Loch Harport en heeft een prachtig uitzicht over het Cuillin-gebergte. Talisker Storm is een aantrekkelijke, zoete, volle single malt. Krachtig, fris op de neus met een toenemende complexiteit, als een opbouwende storm. Gevolgd door een zoete moutigheid waarbij rood fruit overgaat in rook, pekel en een explosie van peper. De smaak is zacht, vol en vervolgens zeer peperig: een pure, tongstrelende zoetheid en nootachtige rokerigheid omringen deze kruidige tonen. De afdronk heeft een blijvende, zachte smaak met een vleugje turfachtige houtskool. Drink Talisker Storm puur of met een scheutje water om nog meer smaken los te laten.


Bushmills Black Bush 40%


404358

Het geheim van Bushmills Black Bush Ierse whiskey is de rijping van een hoge hoeveelheid malt whiskey op Spaanse Oloroso sherryvaten, met een zoete, batch-gedistilleerde graan whiskey. Dit unieke recept betekent dat Black Bush rijke, fruitige tonen en een diep, intens karakter heeft. Er zijn maar weinig whisky's die kunnen terugkijken op een historie die zo ver terugvoert als die uit het kleine dorpje Bushmills aan de noordkust van Ierland. In 2008 vierde Bushmills Irish Whiskey de 400ste verjaardag van zijn originele vergunning om whiskey te distilleren, die de regio rondom Bushmills in 1608 in ontvangst mocht nemen. Dé gelegenheid bij uitstek om even stil te staan waarom juist dit dorpje de reputatie geniet dat het “Ierse whiskey op zijn best” produceert.


Amrut Indian 46%


404364

Bij Amrut maken ze nog traditioneel whisky en laten die voor Indiase begrippen erg lang rijpen. De whisky maken ze op de traditionele Schotse manier, alleen rijpt whisky vanwege de grote hoogte, de warmte en de droge lucht erg snel, ruim drie keer zo snel als in Schotland. Deze whisky is gebotteld op 46% waardoor de smaken en aroma's nog beter tot zijn recht komen.Deanston Virgin Oak 46,3%


404370

De Deanston Virgin Oak is een milieubewuste whisky. De distilleerderij is gevestigd in een oude katoenfabriek. Hierdoor kan gemakkelijk gebruik worden gemaakt van het zuivere water van de naastliggende rivier. Het karakter is zacht, iets zoet en vol en heeft een mooie aparte houtsmaak.


X