Vereniging van Gereformeerde Studenten in Twente

sinds 1983

VGST

Activiteiten

/ Twek Whiskyavond
Twek Whiskyavond

Twek Whiskyavond

Datum tot 
LocatieLaMa

Het is alweer de hoogste tijd voor de vierde editie van de Whisky avond!. Voor deze avond zijn er al 4 nieuwe whisky's gehaald, die hieronder kort worden toegelicht. Sortilège Prestige Canades...

Het is alweer de hoogste tijd voor de vierde editie van de Whisky avond!. Voor deze avond zijn er al 4 nieuwe whisky's gehaald, die hieronder kort worden toegelicht.
410363
Sortilège Prestige Canadese whisky met ahornsiroop - 7 jaar oud
De topklasse ahornsiroopwhisky's

De Canadese Whisky van Sortilège uit het assortiment Prestige is het huwelijk van een Canadese whisky die minimaal 7 jaar in eikenhouten vaten heeft gerijpt en een Ahornsiroop 100% puur van de eerste schenking uit Quebec. Ongetwijfeld de beste whisky in het Sortilège-assortiment. Voor de grote liefhebbers van whisky, zult u niet teleurgesteld zijn door zijn bijzondere en unieke smaak.
410369
Balvenie DoubleWood 12 Years

The Balvenie dankt zijn kwaliteit aan de vijf ambachten waarmee de whisky gemaakt wordt. Deze distilleerderij verbouwt zijn eigen gerst, mout op de eigen traditionele moutvloer, heeft kuipers in dienst heeft om de vaten te verzorgen en een kopersmid voor het onderhoud aan de ketels en de langstwerkende malt meester uit de industrie, David Stewart, die al meer dan 50 jaar de whisky's van The Balvenie samenstelt. De eerste rijping vindt plaats in Amerikaans eikenhout en wordt daarna overgegoten in Europese sherry vaten. De traditionele vaten maken de whisky zacht en soepel en voegen karakter toe, terwijl het Europese hout een diepe, fruitige volle smaak geeft aan de whisky.

410375
Tamnavulin Red Wine Cask Edition German Pinot Noir


Tamnavulin Red Wine Cask Edition German Pinot Noir is een whisky die afkomstig is uit Schotland. Hij is amber/bruin van kleur en heeft een periode van rijping mogen ondergaan in vaten waarin voorheen een Duitse Pinot noir op gelegen heeft. Dit geeft zowel de smaak als aroma een uniek karakter. In de geur herken je veelal toetsen van Turks fruit, kersen, appeltaart en bloedsinaasappel. Vanille neemt in de smaak de overhand, en wordt onderbouwd door gember, perzik, en zoethout. Het geheel wordt afgerond door een subtiele en zachte afdronk. Tamnavulin Red Wine Cask Edition heeft een alcoholpercentage van 40%.410381
Highland Park 12 Years Viking Honour

Highland Park 12 Years Viking Honour is een mooie schotse whisky van het eiland Orkney, waarin u een perfecte harmonie van aromatische turf, zoete heide honing en rijke vruchtentaart terugvindt. Deze Viking Honour is heerlijk bij een hertenbiefstuk, bij chocolade/gember koekje, zachte kaas (zoals een Franse brie) en zelfs bij Japanse sushi met wasabi! Deze whisky zit in een prachtige zwarte doos met zilvere accenten en een prachtige tekening. Op de zijkant van de doos vindt u een mooi gezegde van de vikingen:

"I am a reflection of my ancestors and their values. I keep them close and continue to learn, to pass on those values to future generations. My name is all I truly have. Let it be a legacy of honour."

Ook is deze whisky speciaal omdat dit de senaatswhisky is van Senaat Volk.

X