Vereniging van Gereformeerde Studenten in Twente

sinds 1983

VGST

Activiteiten

/ WhisCie avond
WhisCie avond

WhisCie avond

Datum tot 
LocatieR.V.S. HimaLaMa BarBeQue ofZoo - Jachthondenstraat 68 7521XP maps
OrganisatieWhisCie

Voor de WhisCie avond heeft de WhisCie ter voorbereiding zoals altijd weer veel whisky gezopen onderzoek gedaan. Voor deze avond zijn de volgende whisky's geschikt bevonden: Chivas regale 12 year - ...

Voor de WhisCie avond heeft de WhisCie ter voorbereiding zoals altijd weer veel whisky gezopen onderzoek gedaan. Voor deze avond zijn de volgende whisky's geschikt bevonden:

Chivas regale 12 year - Senaatswhisky senaat Sliggers
Chivas 12 is niet voor niets een klassieker. Deze 12 jaar oude blended Scotch whisky, samengesteld uit de beste malt en grain Scotch whisky's, is de signature blend van gall&gall - en faalt nooit. Omdat succes een blend is, in het leven en in Scotch. Binnen de 12 jaar oude Scotch whisky's die in onze signature blend gaan vind je Strathisla single malt, Strathclyde single grain en meerdere om een whisky te creëren die opmerkelijk zacht is. De kenmerkende Speyside smaken van knapperige boomgaardvruchten en wilde heide zijn terug te vinden in elke slok Chivas 12, met een rijke en gulle smaak die synoniem is met de huisstijl van gall&gall.
Chivas Regal 12 Years


Teeling Small Batch Rum
Cask
Teeling Small Batch staat bekend om het relatief hoge moutgehalte. De whiskey is gefinisht op rum vaten om de smaak van specerijen toe te voegen. Neus: gras, oranjebloessem, kruiden, vanille en fruit. Smaak: kruidig, rijk en vol. Verder tonen van jam, vanille, kruiden en wat kaneel. De afdronk is licht en bevat wat karamel. Volgens een zekere Gert in de recensies is deze whisky "gewoon. lekker"

Teeling Small Batch Rum CaskStork Club Straight Rye Whiskey
Stork club straight rye whiskey is een amber kleurige whisky afkomstig uit Duitsland. Hij wordt geproduceerd met Duitse rogge en heeft mogen rijpen op Amerikaanse en Duitse eikenhouten vaten. Het aroma die in de neus naar bovenkomt, is afkomstig van chocolade en peperige eik gepaard met een vleugje bessen en roggebrood. Je proeft een smaak van butterscotch en gemberkruiden gevolgd door rijke mokka. In de afdronk proef je citrus en pure chocolade. Hij heeft een alcoholpercentage van 45%
Stork Club Straight Rye Whiskey


Classic Of Islay Jack
Wieber 56.1%
Classic Of Islay Jack Wieber 56.1% is een bijzondere en elegante single malt whisky afkomstig van het Schotse eiland Islay. Deze whisky is gebotteld door Jack Wiebers, een onafhankelijke bottelaar uit Duitsland, die bekend staat om zijn gelimiteerde en exclusieve uitgaven. De Classic Of Islay is een mysterieuze whisky, want de exacte distilleerderij wordt niet vermeld op de fles. Er zijn echter sterke aanwijzingen dat het hier gaat om een jonge Lagavulin, een van de meest gerenommeerde Islay distilleerderijen. Deze whisky heeft gerijpt in geselecteerde eikenhouten vaten die dicht bij de kust lagen. Hierdoor heeft de whisky invloeden van de zee, het zout en het zeewier opgenomen. De whisky heeft ook een vleugje rook, afkomstig van de turf die gebruikt wordt om de gerst te drogen. De whisky is gebotteld op vatsterkte, wat betekent dat er geen water is toegevoegd na het rijpen. Dit zorgt voor een intense en volle smaakbeleving. Het aroma van deze whisky is krachtig en complex. Je ruikt de sherrytonen van het vat, met gestoofd fruit, abrikozen en honing. Je ruikt ook de rokerige turf, met een grassige en leerachtige ondertoon. De smaak van deze whisky is rijk en vol. Je proeft eerst de zoetheid van de vanille, gevolgd door de rokerigheid van de turf en het peperige van de alcohol. De sherrytonen zijn minder uitgesproken dan in de neus, maar je proeft nog wel het fruitige van het vat. Je proeft ook iets van zeewier en jodium, wat typisch is voor Islay whisky’s. De afdronk van deze whisky is lang en aangenaam. Je blijft de rokerigheid proeven, samen met tonen van koffie, espresso, een licht bittertje, zeewier en leer. De whisky laat een warm en bevredigend gevoel achter in je mond. Het alcoholpercentage van deze whisky is 56.1%, wat betekent dat je hem het beste kunt drinken met een beetje water of ijs om de smaken te verzachten en te openen.
Classic Of Islay Jack Wieber 56.1%

X