Vereniging van Gereformeerde Studenten in Twente

sinds 1983

VGST

Novitiaat

Het novitiaat is de introductieperiode van de VGST en is een ontgroeningsperiode. Om lid te kunnen worden is het verplicht om het novitiaat te volgen. Het novitiaat duurt één week en wordt meestal twee weken voor de start van het collegejaar gehouden.
Het novitiaat is een activiteit waar jarenlang over nagedacht is en veel tijd in wordt gestoken om te organiseren. Het is een proces waarbij je wordt klaargestoomd voor de VGST en het studentenleven, en waarbij je binnen een week de hele vereniging kent en een goede band hebt met je nieuwe jaargroep.


Helaas valt het novitiaat samen met de Kick-In (introductie) van de universiteit. Dit is ieder jaar het geval, maar het is de beste optie omdat vóór die tijd teveel mensen nog op vakantie zijn om een novitiaat te plannen. Het deel van de Kick-In dat je mist is een algemeen deel. De tweede week bevat de opleidings-Kick-In die je wel bij kunt wonen. Dit laatste deel is in onze ogen het meest nuttig, omdat je dan je studiegenoten kunt leren kennen en een korte introductie in de systemen van de universiteit krijgt. De algemene introductie die je mist is vooral gezelligheid en leren kennen van Enschede en allerlei verenigingen. Deze zal je ook via de VGST leren kennen.

Het novitiaat wordt maar één keer per jaar georganiseerd. Mocht je andere verplichtingen hebben - zoals bijvoorbeeld een toelatingsexamen - waardoor je een deel van het novitiaat zou moeten missen, dan kun je contact opnemen met de PromoCie door te mailen naar
cebzbpvr?itfg.ay

Je kan je aanmelden voor het novitiaat door je telefoonnummer en adres te mailen naar cebzbpvr?itfg.al of door dit formulier in te vullen. Doe dit op tijd, maar in elk geval voor het novitiaat in augustus.

Het programma van het novitiaat is voor deelnemers van tevoren onbekend. De zondag wordt uiteraard christelijk ingevuld.

Als je je aangemeld hebt voor lidmaatschap krijg je vanzelf verdere informatie die je nodig hebt!

X