Vereniging van Gereformeerde Studenten in Twente

sinds 1983

VGST

Verslag open dag

/ Verslag open dag

Door H.J. aan het Rot - zaterdag 2 maart 2013 


Afgelopen donderdag was het zover: de open dag van de VGST. Het beloofde een leuke avond te worden met een gezamenlijke maaltijd, kleine-fietsjes-race en sociëteit in het vooruitzicht.


Nadat de meeste propjes (red.: goedbedoelde term voor geïntresseerden) rond half 6 bij het station aangekomen waren kon men, in een grote stoet met de Viets voorop, op weg naar de Immanuëlkerk. Daar aangekomen werd er door de propjes kennis gemaakt met diverse amicae amicique (red.: vriendinnetjes en vriendjes). Vervolgens was het tijd voor een gezellige maaltijd met diverse speeches en tegenspeeches.  Aan het eind werd er nog een kopje koffie gedronken om vervolgens te vertrekken naar het Van Heekplein.


Na de maaltijd was het tijd voor de jaarlijkse kleine-fietsjes-race. Nadat we in het begin even werden getrold door de politie konden we beginnen aan enkele kwalificatierondes. Na deze rondes was het tijd voor een finale waarin acht helden streden voor de eer. In die finale moest men na een half rondje het parcours te hebben gevolgd zo snel mogelijk richting de ‘Men at Work’ om daar de laatste meters van de finale af te leggen op de roltrap. Amice Bollemaat was als eerste beneden en daarmee de winnaar van de finale. Een finale die helaas niet door iedereen werd uitgereden door een ‘haperende’ roltrap. Na de race werd er nog groepsfoto genomen en werd er afgesloten met het brallen (red.: heel hard zingen) van het verenigingslied.


Hierna gingen de propjes mee naar de sociëteit. Deze startte met een pubquiz, waarbij verschillende categorieën, zoals muziek, sport, geschiedenis van Enschede en universiteitssteden aan bod kwamen. Verschillende teams werden gevormd en er werd gestreden voor de eer.
Na de pubquiz gingen sommige propjes al weer naar huis, maar enkele anderen bleven ook tot diep in de nacht.


Meer foto's komen later nog online.

X