Vereniging van Gereformeerde Studenten in Twente

sinds 1983

VGST

Amicaal Weekend VGSU en VGST

/ Amicaal Weekend VGSU en VGST

Door A.W. Dijksterhuis - dinsdag 23 april 2013 

243195


Met de tentamens net achter de rug, was het afgelopen weekend tijd om de gedachten even lekker te verzetten en te genieten van een amicaal weekend met de VGSU. Het weekend begon vrijdagavond met een maaltijd in de kerk van Enschede-Zuid, die gedurende het hele weekend als uitvalsbasis fungeerde. Tijdens het eten werd er over en weer gespeecht, waarbij traditiegetrouw het onderwerp ‘man-vrouw verhouding’ in beide verenigingen niet onbesproken bleef. Nadat ook de laatste toetjes, de welbekende bekertjes met daarin iets wat door moet gaan voor vanille- of chocoladepudding met slagroom, naar binnen waren geschoven, vertrok iedereen naar huis om spullen te droppen en zich klaar te maken voor het feest. In de in het oranje gehulde Pijp kreeg amice Pranger menig voetje van de vloer en was het tot in de kleine uurtjes gezellig.


De zaterdag begon niet al te vroeg met een brunch. Op verscheidene kasten in Twek, West en Boswinkel gaven broodjes pindakaas, krentenbollen en tosti’s voldoende energie voor het middagprogramma. Dit programma bestond voornamelijk uit het uitvoeren van een aantal foto-opdrachten in het centrum van Enschede. In groepjes werd er door de stad gelopen en kon eenieder zijn of haar creativiteit loslaten op categorieën als ‘burgers’ en ‘dit is niet wat het lijkt’. Dit leverde hilarische taferelen op. Zo poseerde een compleet groepje getooid in koningsmantels en andere attributen, en blonk amice Appelman uit in de categorie ‘wees verstandig, eet een …’.  ’s Avonds kon er gekozen worden uit het spelen van spelletjes, vuur of het kijken van een film in de kelderder. Hier werd vervolgens ook de dag afgesloten met een borrel.


Zondagochtend werd er na de kerkdiensten koffie en thee gedronken. De koffiezetapparaten draaiden ondanks de rustdag overuren, maar dit werd ze in alle dank afgenomen. Het weer zat mee, en zo kon er ’s middags in het volkspark gepicknickt worden. Alle ingrediënten om dit te laten slagen waren aanwezig: van frikadellen tot de madeliefjes die de AmiCie naar eigen zeggen al van tevoren gezaaid had. Na een laatste gezamenlijke maaltijd gingen ook de laatste VGSU’ers terug naar de domstad. We kunnen terugkijken op een goed geslaagd weekend. Alle VGST’ers en VGSU’ers, bedankt voor uw aanwezigheid!

X