Vereniging van Gereformeerde Studenten in Twente

sinds 1983

VGST

VGST op de Batavierenrace

/ VGST op de Batavierenrace

Door A.W. van den Berg - maandag 29 april 2013 

243915

Het gonsde al een tijdje in Enschede. Steeds vaker waren er hardlopers te zien met de letters "VG" op hun linker- en "ST" op hun rechterbil. "Wie zijn dat toch?" vroeg de Enschedeër zich af.

Afgelopen zaterdag werd antwoord gegeven op die vraag. 25 (oud-)VGST'ers liepen de Batavierenrace, een estafettewedstrijd van Nijmegen naar Enschede. De verwachtingen waren hooggespannen, tot nu toe werd elk jaar een beter resultaat behaald. Op vrijdagavond werd de lopers een heerlijke pastamaaltijd voorgezet die ze de energie moest geven die ze nodig hadden. Zaterdagochtend om 00:15 vertrok amica Petter uit Nijmegen. Rond 17:40 en 18:00 die dag kwamen amica Kodde en amice Van den Berg sr. op de campus in Enschede aan als lopers van de slotetappe.

De Batavierenrace is succesvol afgerond. En met wat voor resultaat! De VGST eindigde als 44e team van ongeveer 350 teams, de gelopen tijd was bijna een halfuur sneller dan vorig jaar.

Na afloop van de wedstrijd werd er opnieuw heerlijk gegeten en ditmaal ook gedronken, amice Dijksterhuis kreeg een taart in zijn murf en een aantal VGST'ers toog naar de campus om het Batavierenfeest bij te wonen. Hoogtepunt van de avond was Lijn 7, mannen in foute leren pakjes met borsthaar die allerlei meezingers zongen. Het was fantastisch.

X