Vereniging van Gereformeerde Studenten in Twente

sinds 1983

VGST

Bowlen met broeders

/ Bowlen met broeders

Door H.C. Maan - woensdag 15 mei 2013 

244640

Onder het motto ‘Komt ziet hoe goed, hoe heerlijk ‘t is als broeders samen bowlen!’ kwamen de vier christelijke studentenverenigingen uit Enschede, ook wel broederverenigingen genoemd, op maandag 6 mei bij elkaar voor een gezamenlijke activiteit. Dit jaar was er gekozen voor een avond bowlen.


Amice Van Baardewijk trapte namens de organiserende commissie de avond af en legde de bedoeling uit. Vanuit het Christelijk Overleg Orgaan Studenten in Enschede (ChOOSE) bleek er zelfs een wisseltrofee beschikbaar te zijn gesteld voor de broeder met de hoogste score in een potje van tien beurten. Deze wisseltrofee was tientallen jaren geleden nog doorgegeven van winnaar op winnaar bij het destijds traditionele ‘Broedervoetbaltoernooi’.


In groepjes van vijf à zes broeders werden de aanwezigen verdeeld over de beschikbare bowlingbanen, waarbij de broederverenigingen goed werden vermengd. Weldra kon het bowlen beginnen en liet geen broedervereniging zich onbetuigd. Tussen het bowlen door was er ruimte voor nieuwe ontmoetingen, het uitwisselen van ervaringen en ontspannen gesprekken. Er ontstond al gauw een weerbarstige strijd om de hoogste score te behalen, waarbij de puntenverschillen zo klein werden, dat ze op één hand te tellen waren. Daarnaast werd er ook nog wat semi-wetenschappelijk onderzoek gedaan. Zo onderzochten enkele Alphanen of ze beter bowlden als ze meer bier op hadden en bekeken de Navigators of een alternatieve manier van  gooien, zoals gooien tussen de benen door, meer punten voor hen opleverde dan de traditionele manier.


Na afloop toog het gemengde gezelschap terug naar het centrum van Enschede, om in sociëteit Flux na te borrelen en de broederbanden aan te sterken. Na enig beraad van de organiserende commissie kon de deelnemer worden aangewezen met de hoogste score.  Met dankwoorden voor de broeders die hem tijdens de avond hadden aangemoedigd, nam de ChOOSE-vertegenwoordiger van de VGST uiteindelijk de wisseltrofee in ontvangst. Door de enthousiastelingen werd er daarna nog tot in de late uurtjes geborreld. Zowel de deelnemers als de organisatie vanuit ChOOSE kunnen terugkijken op een geslaagde activiteit, die zeker voor herhaling vatbaar is! 

X