Vereniging van Gereformeerde Studenten in Twente

sinds 1983

VGST

Liftweekend Parijs

/ Liftweekend Parijs

Door T.J. Lassche - dinsdag 28 mei 2013 

245158

Afgelopen weekend was de VGST met een groep van 36 mensen in Parijs. Vrijdag vroeg in de ochtend vertrokken de eersten richting de snelweg met backpack, karton en duim. Vanaf half zes druppelden de liftkoppels het hotel binnen, tot het laatste koppel rond middernacht de Franse hoofdstad bereikte. ’s Avonds werden mooie liftverhalen uitgewisseld, de een meer succesvol dan de ander. Zo hoorden we bijvoorbeeld dat de Van Baardewijkjes het voor elkaar hadden gekregen om vanuit Amersfoort een lift rechtstreeks naar het hotel te regelen.


Zaterdag werd in verschillende groepjes Parijs verkend. Rond het middaguur kwam iedereen samen bij de Eiffeltoren om te lunchen, waarna de groep zich weer verspreidde over de vele leuke plekken in de stad Parijs. Zondag vertrokken enkelen alweer richting Nederland. In Parijs werd die dag nog genoten van het mooie weer, bad mevrouw de praeses in een Franse kerk, fietsten enkelen rond de Arc de Triomphe en werden de immens grote tuinen van Versailles bekeken.


Het einde van het weekend brak aan en op maandagochtend werd het hotel weer verlaten. Iedereen ging weer liftend op weg terug naar het rustige en mooie Twente, al konden sommigen de verleiding van het gratis openbaar vervoer in Nederland niet weerstaan…


Het was een prachtig weekend!

X