Vereniging van Gereformeerde Studenten in Twente

sinds 1983

VGST

Verslag tweede Lustrumweek

/ Verslag tweede Lustrumweek

Door J.P. Ophoff - maandag 17 juni 2013 

Na de eerste lustrumweek kregen we een rustdag waarop we konden uitrusten van ons werk, onze studie én onze eerste lustrumweek. De eerste week konden we elke avond al een activiteit bezoeken en de tweede week zou niet anders zijn.


Maandag

De maandag begon met aparte activiteiten voor mannen en vrouwen. De mannen konden zich vol eten met voedsel dat werd gemaakt met behulp van enkele frituurpannen, die overigens zo hard stonden te koken dat de stroom van de Petteflet eraf vloog. Gelukkig deed de stroom het nog wel in de Kelderder. Daar werd na de maaltijd een film gekeken waar de hoeveelheid kogels groter was dan het aantal frikadellen dat het frituurvet voorbij had zien gaan.

De vrouwen aten samen op het Lelietheater en keken ook een film. Het aantal kogels en frikadellen was hier een stuk lager, maar ook hier was een hoop gezelligheid.

Na de aparte activiteiten konden de vrouwen naar de Kelderder komen om daar gezamenlijk verder te borrelen.


big


Dinsdag

De volgende dag kwam Sinterklaas in Enschede en werd er een dobbelspel gespeeld met cadeautjes die de deelnemers hadden meegenomen. De Dirk-tas was erg in trek bij amice Maan, die er uiteindelijk niet mee naar huis ging. Helaas, want met de inhoud van twee zakken spekjes had hij nog een aardig senaatsbuikje kunnen kweken. Daarnaast waren amarettini’s aanwezig als vervangers van pepernoten.


big


Woensdag

Op de woensdagmiddag was het archief open voor iedereen en was er de mogelijkheid om even de historie der VGST in te duiken. Daarna werd er op verschillende kasten gegeten. Des avonds werd God aanbeden door het houden van een sing-in.


Donderdag

Donderdagavond was de vooravond van de XXXe Dies Natalis der VGST. Deze avond werd een avond vol kleinkunst waar ook ouders en reünisten welkom waren. Ouders konden van te voren eten bij hun kind, zodat ze die ook nog eens zagen.

De avond met stukjes werd aan elkaar gepraat door amice Van den Berg sr. die door pianogepingel en goede anekdotes de avond tot een waar spektakel maakte. Er werd muziek gemaakt, cabaret gedaan, gezongen en filmpjes afgespeeld. Na drie uur vol vermaak werden de verantwoordelijke lustrumcommissies bedankt en konden we op weg naar sociëteit.


246832


Enkele amici gingen eerst nog via huis. Op de Boom, de CoolKast en de Petteflet werd ontdekt dat de GSVG in Enschede was. De senaat werd gebeld, maar die waren nog niet op de hoogte. Toen amice Aan het Rot ze weer aantrof op de Boom bleek dat ze op zoek waren naar bovengetekende. Na de tweede keer op de Boom te zijn geweest, trokken ze met het spul voor de tweede keer naar de CoolKast waar bovengetekende op dat moment aanwezig was. De onderverdieping was door de bewoners al vergrendeld, maar de circusartiest die de GSVG rijk is kroop het dak op en door een raampje naar binnen. Na een flinke worsteling waar de nodige blauwe plekken opgelopen werden moest bovengetekende mee naar Groningen. Gelukkig was hij de volgende dag op tijd terug voor de Dies Natalis.


Vrijdag

De volgende dag werd namelijk de dertigste verjaardag van de VGST gevierd en waren de lustrumweken echt ten einde gekomen. Met meer dan 150 leden, reünisten en dates was het zeker een groots en geslaagd feest als afsluiting van twee weken lang het lustrum vieren.

Iedereen was uitgeput, zelfs de das van amice Viergever die al twee weken om de nek van zijn eigenaar geknoopt zat, maar het was mooi, zeer mooi.


big


Bekijk hier meer foto's van het afgelopen zesde Lustrum der VGST.

X