Vereniging van Gereformeerde Studenten in Twente

sinds 1983

VGST

Afsluitend Weekend

/ Afsluitend Weekend

Door W. Schutte - vrijdag 12 juli 2013 

big


De vakantie is voor de meesten weer begonnen, en hoe kon dat nou beter gevierd worden dan met een afsluitend weekend? Een heel weekend lang werd er genoten van het mooie weer, het strand, spelletjes doen en een mooie locatie op Ameland. Er werd volgens de traditie geskinnydipt in de zee, zaterdagavond werd er levend stratego georganiseerd en ook de pannekoeken van de senaat f.t. mochten dit jaar niet ontbreken. Kortom, het was weer reuzegezellig.


De opkomst was lager dan vorig jaar, dit ook in verband met het parallelle reünistenweekend, maar dat was geen reden voor de resterende VGST'ers om niet op vrijdag in grote getale met de veer naar het waddeneiland te varen. Die avond was er een kampvuur op het Noordzeestrand en tot diep in de nacht leefde de boerderij en werd er op eigen initiatief een bar opgezet.


Zaterdag was stranddag. Met het warme weer en het beetje wind wat er stond was het goed toeven in het zachte zand en ook het water had een aangename temperatuur. Die avond was er een barbecue, en later het eerdergenoemde levend stratego, waarbij de spelers pas om twee uur 's nachts terugkwamen.


Zondag zat het kerkje - dat nu ineens 55 man extra binnen de deuren had - bomvol, en uiteraard waren de voorganger en de diaken na de dienst welkom voor het middageten, welke bestond uit soep, stokbrood, hamburgers en overgebleven salades. Zelfs onze abactis bleek niet te oud om te leren, en ondanks het feit dat de wekker de volgende dag om 8:00 zou gaan, ging er die nacht nog heel wat bier in en uit, en duurde het lang voordat de boerderij sliep.


Maandag was het weer tijd om terug te keren naar het vasteland, en uit te brakken van een mooi en geslaagd weekend.


Bekijk hier foto's van het weekend.


De zomervakantie is aangebroken, waarmee de eerstvolgende activiteit van de VGST het novitiaat (introductieperiode) zal zijn. Als je lid wilt worden van de VGST, kijk dan op http://vgst.nl/lidworden of mail naar cebzbpvr?itfg.ay. We beantwoorden graag al je vragen over het christelijk studentenleven in Enschede. We hopen je te ontmoeten in eind augustus!


X