Vereniging van Gereformeerde Studenten in Twente

sinds 1983

VGST

Ramactie in Nijmegen en Wageningen

/ Ramactie in Nijmegen en Wageningen

Door J.P. Ophoff - maandag 2 september 2013 

254779


Na de barovername in Zwolle bij Absens Carens en de ontvoering van de praeses f.t. van Pro Deo was het afgelopen donderdag weer tijd voor een actie. De SoRamCo had de actie tot in de puntjes voorbereid door op excursie te gaan in Nijmegen en Nijmeegse miepjes van VGST’ers uit te horen. Zo was er bekend waar de foeten zich bevonden afgelopen donderdag en ook de locatie van diverse kasten was bekend.


Zo vertrokken er afgelopen donderdag 4 busjes en 1 auto, volgeladen met 40 mensen, richting Nijmegen. Daar aangekomen waren er 2 kasten die de VGST in wilde nemen. Een deel van de groep zou de kast van de foeten overnemen en de rest zou Bazalea innemen. Bazalea is volgens de bewoners toch wel één van de prominentste kasten van VGS-Nederland, dus dat was al een reden op zich om voor deze kast te gaan. Na inname van de foetenkast werd ook Bazalea ingenomen. Bij de foetenkast was de IntroCommissie echter ook aanwezig en die werden vrij zuur van de aanwezigheid van 22 Twentenaren. Omdat Bazalea inmiddels ook in onze handen was sloot deze groep van 22 zich weer aan bij de andere 18. Op Bazalea waren inmiddels een spinnewiel en een molenhaspel opgezet om de tijd van de textiel uit te beelden. Op de muur werd dan ook de tekst ‘waar eens textiel floreerde’ gespoten, evenals het VGST-logo.


Nadat er gebeld was met diverse senatoren van de VGSN-TQ werd er een borrel toegezegd op de sociëteit in Villa van Schaeck. Daar aangekomen waren de meeste Nijmegenaren ook vrij zuur aangezien ze hadden aangegeven niet geramd te willen worden. Gelukkig was de beruchte amice Douma ook aanwezig en die zorgde ervoor dat de hele VGST al in de sociëteit zat voordat het overleg over de borrel afgelopen was. Hier werden de nodige biertjes genuttigd en de dansvloer werd veel gebruikt. Het werd steeds gezelliger en dat is toch waar het uiteindelijk allemaal om draaide. Om een uurtje of 4 was het feest wel afgelopen, het laatste rondje werd gegeven en de laatste plaatjes werden aangevraagd.


Omdat de meeste VGST’ers nog niet rammoe waren werden er nog plannen gesmeed om naar Wageningen te gaan en ook daar een ramactie neer te zetten. 2 busjes en de auto vertrokken zodoende naar Wageningen. De VGSW was dezelfde nacht bij FQI op bezoek geweest. Nadat de twee busjes in Wageningen waren aangekomen werden er twee kasten geramd. De auto had pech en kon zodoende niet mee. Er werd nog geborreld op H44 met enkele VGSW’ers die net terug waren uit Kampen. Vroeg in de ochtend kwam men weer in Enschede aan.

X