Vereniging van Gereformeerde Studenten in Twente

sinds 1983

VGST

Startavond - Gegrepen door het Woord

/ Startavond - Gegrepen door het Woord

Door A.W. Dijksterhuis - maandag 9 september 2013 

257065


Afgelopen week stond in het teken van de start van het nieuwe seizoen. Voor velen betekende dit de eerste collegeweek sinds lange tijd. Niet alleen het academisch jaar werd geopend, ook het bijbelstudieseizoen werd afgetrapt. Dit gebeurde op de startavond, die zoals gebruikelijk begon met een gezamenlijke maaltijd waarbij de nieuwe bijbelstudiegroepen voor deze jaargang alvast een beetje aan elkaar konden ‘wennen’.


Dominee Van den Bos uit Hengelo sprak daarna vanuit 1 Petrus 1 over de Bijbel als een steeds belangrijker wordend geschenk van God, in een wereld waarin christenen als kleine groepjes leven midden in een van God vervreemde samenleving. Onze identiteit wordt niet bepaald door de keuzes die we maken op het gebied van bijvoorbeeld studie of woonplaats, maar ligt ten diepste in Hem die naar ons omziet en ons vast wil houden: Jezus Christus! Door de Bijbel leren wij Hem kennen en hieruit halen wij dus onze identiteit.


Na een korte pauze gingen we in groepjes uiteen om een vorm van pure bijbelstudie toe te passen. Hierbij ging het erom dat ieder voor zich stilstond bij een passage, om vervolgens de gevonden emoties en gebedspunten met elkaar te delen.


De avond werd na afloop van de lezing voortgezet op sociëteit, waar het nog lang gezellig was. Ik zie uit naar de bijbelstudie-avonden in het komende jaar, opdat we door het Woord gegrepen mogen worden!

X