Vereniging van Gereformeerde Studenten in Twente

sinds 1983

VGST

Lidmaatschapsaanvraag Jaargroep 2013

/ Lidmaatschapsaanvraag Jaargroep 2013

Door I.R. Timmer - woensdag 25 september 2013 

259442
In de nacht van 24 op 25 september werd meneer de abactis opgeschrikt door het klapperende geluid van de brievenbus. Aangezien de deur netjes op slot zat, was er niet direct reden tot paniek. Toch besloot de abactis beneden even een kijkje te nemen. Helaas bleken de indringers het niet helemaal goed vastzittende raampje te hebben ontdekt die ze inmiddels aan het losschroeven waren. Hiermee was de hoop vervlogen dat de baksteenmethode eindelijk gehanteerd zou worden.

Het bleek te gaan om jaargroep 2013 die met een actie hun lidmaatschapsaanvraag kracht wilden bijzetten. Terwijl meneer de abactis inmiddels rustig op zijn kamer wachtte op wat komen ging, werd er door de foeten druk gezocht naar een voordeursleutel, waardoor enkele minuten later R.V.S. HimaLaMa BarBeQue ofZoo vol stond.

Terwijl de ene groep begon met het omtoveren van de woonkamer, werd meneer de abactis door de andere helft opgedragen zich aan te kleden. Nog even deed de abactis een poging om zijn tablet mee te smokkelen, maar dit werd tot tweemaal toe door de foeten ontdekt. Gelukkig wist amice Wisselink, die inmiddels ook wakker was geworden, meneer de abactis op het laatst nog even te voorzien van de huistelefoon. Beneden mocht de abactis nog een lelijke das verknippen waarna hij meegenomen werd en geblinddoekt in een auto werd gestopt.

Even later was de abactis achtergelaten op een verlaten weg, terwijl dikke mist enig zicht belemmerde. Na even wat heen en weer te hebben gelopen, werd gelukkig de portemonnee nog even teruggegeven door de foeten, waarmee de zoektocht kon beginnen naar het dichtstbijzijnde busstation. Deze bleek na het uitlopen van de straat om de hoek te zitten en zo was meneer de abactis binnen de kortste keren weer thuis.

Thuis aangekomen waren amice Wisselink en amice Dubbink sr. al aan het ontbijt begonnen en kon de abactis binnengelaten worden. Binnen aangekomen lag er een grote hoop gras te wachten en lag er beschuit met muisjes door de kamer verspreid. Verder was de woonkamer versierd met dassen die als slingers in de woonkamer hingen, terwijl er uit het raam nog een ooievaar hing. Door middel van beschuit met muisjes was er op de tafel een tekst gevormd. Hiermee werd alles eindelijk duidelijk voor de abactis.

Jaargroep 2013 wil lid worden van de VGST.

X