Vereniging van Gereformeerde Studenten in Twente

sinds 1983

VGST

Ontvoering naar Genève

/ Ontvoering naar Genève

Door H.Z. Bollemaat - dinsdag 8 oktober 2013 

260182
In de nacht van donderdag op vrijdag werden meneer de abactis (amice Timmer) en meneer de Verbis Iocatum Clavem Persona der NovitiaatsCommissie 2013 (ondergetekende) ontvoerd door Jaargroep 2013. Na een ritje met de auto stonden we opeens met een ticket in onze hand, jasje-dasje op Schiphol. 1:20 uur later stonden we weer op een vliegveld, ditmaal Genève, met enkel een bruin brood en twee lege flesjes. Aangezien een ticket terug 440 euro p.p. zou kosten was de enige optie om terug te liften: in 14 uur werd 1000 km afgelegd in zes verschillende auto’s.

Toen mensen bij terugkomst aan ons vroegen: ‘Hoe was het in Genève?’, antwoordden wij: ‘Geen idee.’ We waren er namelijk slechts een half uur geweest. Doordat de Jaarvergadering vrijdagavond om 20:00 uur aanving, waar vooral meneer de abactis’ aanwezigheid gewenst was, zijn we direct terug gaan liften. Dit ging aanvankelijk lastig, vanwege de taalbarrière (Frans), maar later steeds soepeler.

Op chronologische volgorde willen we graag bedanken: de mevrouw die ons naar het eerste tankstation vlak voor Lausanne bracht; de hotelmedewerker van Hotel Du Lac die ons tijdens werktijd in de gloednieuwe bus van de baas (drie weken oud) naar een tankstation net na Lausanne bracht; de sales manager die ons in een drie weken oude auto naar een tankstation vlak voor Bern reed; de studenten die onderweg naar München voor een Oktoberfest ons nog wel wilden meenemen tot vlakbij Basel; Edi, de Hindoe uit India die in Zwitserland werkt, in Luxemburg woont, goed Engels spreekt, agressief rijdt en beweert dat ik ook Hindoe ben, voor de 400 km lange lift naar Luxemburg en ten slotte Bram voor de lift naar Schiphol waar we om 1:45 uur aankwamen. Hij zei dat we gerust mochten gaan slapen, maar nadat hij vertelde hoeveel boetes en ongelukken hij had gehad en dat hij terugreed naar Nederland omdat hij een alcoholvergiftiging had opgelopen bij het druiven ‘plukken’, lukte dat slapen toch niet heel goed.

Vanuit Schiphol ging het met de nachttrein naar Utrecht en met amice van der Wal naar Nutter. De ontvangst daar door de voltallige Algemene Vergadering was meer dan hartverwarmend. Een memorabele en lange dag.

X