Vereniging van Gereformeerde Studenten in Twente

sinds 1983

VGST

Ontvoering assessor Pro Deo

/ Ontvoering assessor Pro Deo

Door M.B. Appelman - dinsdag 26 november 2013 

265469
Vrijdag 22 november was het zover, op verzoek van de FeeCie gingen de SoRamCo en amice van der Wal op weg naar Deventer om aldaar een senator te ontvoeren naar het amicale feest van de VGST. Rond 17:00 uur stelden de vier amici zich verdekt op in een langgerekte straat waar vier kasten en een á twee senatoren zich bevonden. Het plan was te wachten op een senator die haar huis verliet om boodschappen te doen en haar dan van de fiets te sleuren.

De straat werd grondig doorzocht op amicalen. Amice Appelman verdwaalde bijna in het gangenstelsel dat naar de achtertuinen loopt en amice Maan maakte kort gebruik van een burger-WC. Maar ondanks dit alles was er om 17:40 uur nog steeds geen amicaal gespot. Er werd besloten naar de binnenstad te vertrekken. Volgens facebook bevond de praeses van Pro Deo zich daar in een eetcafé. De praeses bleek een snellere eter dan verwacht, want bij aankomst van de SoRamCo bleek hij reeds vertrokken. Voor zover de SoRamCo kon zien was er verder geen enkele HBO’er in het eetcafé te vinden.

Er werd besloten om terug te gaan naar de J.F. Gronoviusstraat en daar de aanbelmethode te gebruiken. Amice van der Wal begaf zich achter het stuur, paraat om op elk gewenst moment weg te kunnen scheuren. De amici Maan en Post stelden zich naast de deur op, terwijl amice Appelman zijn positie recht tegenover de deur innam. Amice Appelman belde aan en de assessor van Pro Deo, amica Noordam, deed open.

Amica Noordam:“Hallo?”
Amice Appelman: “Hey, jij bent Hinke toch?”
Amica Noordam:“Ja…”
Amice Appelman: “Zou je misschien heel even met me mee kunnen lopen?”
Amica Noordam:“Nee!”

Amica Noordam voelde nattigheid en sloeg de deur dicht. Amice Appelman bedacht zich geen moment en hield de deur met beide handen tegen. Helaas bleek de deur voor een groot gedeelte uit glas te bestaan, waardoor ook amice Appelman nu enige nattigheid begon te voelen. De SoRamCo trok amica Noordam met succes uit haar huis de auto in en vertrok… naar de spoedeisende hulp van het plaatselijke ziekenhuis.

Amice Appelman bleek twee (enigszins diepe) snijwonden in zijn pols te hebben opgelopen en moest die laten hechten. Na anderhalf uur koffie te hebben gedronken tijdens het wachten kon de reis richting het amicaal feest hervat worden. In Enschede bleken enkele amici en amicae van Pro Deo naar ons mooie Twente te zijn afgereist om hun verloren assessor op te halen. Het waren er dan wel niet veel maar Pro Deo heeft een borrel beloofd en hoopt zo spoedig mogelijk de banden weer eens goed aan te halen. Een geslaagde actie.

X