Vereniging van Gereformeerde Studenten in Twente

sinds 1983

VGST

Verslag sociaal initiatief

/ Verslag sociaal initiatief

Door D.S. Grootens - dinsdag 3 december 2013 

265581
Afgelopen donderdag was het weer tijd voor het sociaal initiatief. Terwijl het buiten kouder wordt en u zich het liefst binnen achter de kachel verschuilt is er eigenlijk niets leuker dan een avond gezellig samen te zijn en uw creativiteit los te laten op culinaire hoogstandjes.

Naast de groep die samen ging koken was er groep die spelletjes ging doen, een groep die vuur ging maken, er werd een FIFA-toernooi gehouden, een andere groep ging hapjes maken en nog twee andere groepen hebben hun avond gevuld met een potje bowlen of poolen. Het verslag is van de groep die samen kookte.

De avond begon met het het uitzoeken van de lekkerste gerechten, waarna de inkopen gedaan konden worden. Aangekomen op Oost-Timor konden we aan de slag met de voorbereidingen voor wat uit zou monden tot een heerlijke maaltijd. Met vereende krachten en ui-snijdkunsten om van te huilen werden al snel de eerste tekenen van gastronomische meesterwerken zichtbaar. De tafel kon gedekt worden, waarna deze werd gevuld met onder andere kaasbrood, gazpacho, omeletrolletjes en biefstuk. Het was eindelijk tijd om te gaan proeven van de meesterwerkjes, natuurlijk met een glaasje wijn in de hand. De overdaad aan lekker eten bleek een prima recept voor goede gesprekken. Tijdens het uitbuiken van de eerste ronde ontstond het idee om de smaakpapillen te testen in een blinde smaaktest. Wist u dat karnemelk en yoghurt moeilijk uit elkaar te houden zijn en dat pure vissaus eigenlijk best wel smerig is? U zou het moeten proberen, op eigen risico...

Na veel te lang tafelen was het dan eindelijk tijd voor het toetje. Omdat overdaad nooit schaadt was er hier ook genoeg van en werden de laatste gaatjes gevuld door tiramisu met herfstfruit. Toen er voor de zoveelste keer uitgebuikt werd, bleek de sociëteit ook te zijn begonnen en werd het tijd om op te stappen.

Het was een topavond die smaakt naar meer!

X