Vereniging van Gereformeerde Studenten in Twente

sinds 1983

VGST

VGST op actie bij de VGSU

/ VGST op actie bij de VGSU

Door T.H. Post - dinsdag 7 januari 2014 

266547
In de nacht van donderdag 3 januari op vrijdag 4 januari is de VGST op bezoek geweest bij de kamplocatie van de VGSU. De kamplocatie was achterhaald door een ANWB paalnummer die ongeblurd op een foto van de VGSU stond. Dit leidde via een Leusdense wandelvereniging die een avondvierdaagse had georganiseerd tot de straat waar de kamplocatie zich aan bevond.
Om half elf ’s avonds verzamelden zich 32 VGST’ers bij de Kelderder, waaronder vijf mensen die een half uur eerder hadden bedacht dat ze toch wel mee wilden gaan. De busjes werden gevuld en vertrokken richting het kamp. Daar aangekomen werd door de groep het gebouwtje omsingeld en gekeken of de deuren open konden. Dit was helaas niet het geval en omdat er ook geen fietsen stonden werd geconcludeerd dat dit niet de juiste kamplocatie was.

Er was echter nog een andere mogelijke kamplocatie achter de hand ongeveer 1 km verderop. Deze locatie werd eerst verkend door twee amici. Na om het gebouwtje geslopen te zijn en nog niets gezien te hebben, slopen ze dichterbij. Ze hoorden stemmen binnen: “Linksbovenaan volgende pagina: appel” en ook de woorden fietsen en Utrecht werden gehoord. Het was duidelijk: hier zat de VGSU.

De rest van de groep werd opgehaald en zachtjes omsingelden ze het gebouw om naar binnen te stormen. Hier zat echter het obstakel. Alles zat potdicht. Uiteraard zijn de ramskills van de VGST’ers ingezet maar het scoutinggebouw was goed beveiligd tegen inbraak. Amice Bouwers probeerde nog op blote voeten op een schuin afdakje een luik open te schroeven maar dit had helaas ook geen succes.

Utrecht was inmiddels ook op de hoogte van onze aanwezigheid en besloten werd om toch maar te gaan borrelen. Als laatste afscheid werd er nog een leuke pot vuurwerk afgestoken en daarna ging iedereen naar Utrecht voor de borrel. We werden hartelijk ontvangen op Dikke Wim, voornamelijk door twee wijnliefhebbers die iedereen nog een gelukkig nieuwjaar wensten. Na een goede borrel werden de busjes weer opgezocht en gingen de Twentenaren weer huiswaarts.

X