Vereniging van Gereformeerde Studenten in Twente

sinds 1983

VGST

Amicaal weekend VGSL en VGST

/ Amicaal weekend VGSL en VGST

Door M. André - donderdag 13 februari 2014 

267705

In het weekend van 7, 8 en 9 februari vond het amicaal weekend met de VGSL plaats. Vrijdagavond ging het weekend van start met een gezamenlijk ‘diner’ in de kerk van Enschede-Zuid. Na de maaltijd kregen de leden van beide verenigingen de kans om elkaar beter te leren kennen onder het genot van sigaren, koffie, chocolade en dit werd natuurlijk voortgezet bij het amicitia drinken.

Daarna werden de maskers uit de kast gehaald voor ‘het gemaskerd bal’. Zowel de VGST’ers als de VGSL’ers hebben hun beste danspasjes uit de kast gehaald en er werd gefeest tot in de vroege uurtjes, slechts onderbroken door een klein akkefietje met een pitcher en een tand.

Zaterdag werd er begonnen met een ‘uitbrakbrunch’ op verschillende kasten in Boswinkel, West en Twek. Nadat iedereen een paar liter koffie op had en er weer even tegenaan kon, was het tijd voor de zaterdagmiddagactiviteiten. De amicae amicique hebben zich kostelijk vermaakt met het schaatsen, bowlen, lasergamen, poolen en natuurlijk met het kijken naar de olympische spelen. Toen iedereen uitgehongerd was van deze uitputtende activiteiten, stond in de kerk gelukkig de ‘oerhollandsche pot’ al klaar. Met een vertraging van 6 minuten kon aan de maaltijd begonnen worden, voornamelijk omdat de amicae amicique verwacht hadden “dat het eten wel weer te laat zou zijn”. Na het eten werd de zaterdag afgesloten met spelletjes en een borrel in de Kelderder.

Zondag kwamen de VGST’ers en een paar overgebleven VGSL’ers na de kerkdienst opnieuw bij elkaar in de kerk van Enschede-Zuid. Hier werd zowel ’s middags als ’s avonds nog gezellig gegeten. ’s Avonds werd het weekend dan definitief afgesloten met een goede naborrel op Pulp, dat ook nog tot vrij vroeg door ging.

Het was een fantastisch weekend.
Amicae amicique, bedankt!

267709

X