Vereniging van Gereformeerde Studenten in Twente

sinds 1983

VGST

Broederweek - Hey brother

/ Broederweek - Hey brother

Door H.Z. Bollemaat - zaterdag 1 maart 2014 

268437

Op maandag 17 februari werd de Broederweek afgetrapt. Deze week, die duurde tot vrijdag 21 februari, stond bol van broederlijke activiteiten. De leden van de vier christelijke studentenverenigingen ontmoeten elkaar bij een lezing, tijdens broederbijbelstudie en bij de traditionele sing-in en kleinkunstavond. De week werd afgesloten met een feest op vrijdagavond.

Al sinds een aantal jaren is de broederweek het hoogtepunt van het gemeenschappelijke, christelijke studentenleven in Enschede. De week werd begonnen met een lezing van Piet van Duijvenboden over secularisatie. Hij is legerpredikant en komt in zijn werk mensen van allerlei pluimage tegen. Hierdoor en door de nodige belezenheid heeft hij een interessante visie op secularisatie en de gevolgen die dit heeft voor christenen. Heel scherp en herkenbaar schetste hij de situatie in Nederland. Daar had u bij moeten zijn.

De broederbijbelstudie werd gehouden op de dinsdag.

Op woensdag rustten zij van hun broeders.

Op donderdag kwamen alle broeders weer bij elkaar om grote pannen meuk leeg te eten en om RSK-toetjes naar binnen te slobberen. Een en ander had tot gevolg dat iedereen redelijk verzadigd was en dat er begonnen kon worden aan de sing-in. Voornamelijk engelstalige liederen werden door de broederband ten gehore gebracht. Ondanks dat de psalmen misten was het mooi om zo samen met alle broeders God de lof toe te zingen. Na een korte plaspauze was het tijd voor de broeders om de plankenkoorts te overwinnen. Verschillende groepen kwamen ten tonele: een onverstaanbaar lied van ChOOSE, een RSK-bestuur met een vermakelijk lied, verhalen over Noach, een lied met gitaarbegeleiding, cabaret, een geïmproviseerd lied en zelfs nog abactiale brieven uit de oude doos. Aansluitend werd er flink geborreld in de Pijp.

Het afsluitende feest in Tabula Rasa was niet erg druk bezocht, zodat de opkomst van de broederweek weer een prachtige parabolische functie vormde.

X