Vereniging van Gereformeerde Studenten in Twente

sinds 1983

VGST

Verslag Open dag

/ Verslag Open dag

Door Ama. Lourens - zondag 30 december 2012 

Na weken van promoten, flyeren en voorbereiden is het dan eindelijk zo ver: de open dag van de VGST. Een speciale dag waarop zeven scholieren (hierna genoemd: propjes) een kijkje komen nemen in de geweldige levens van de Gereformeerde Studenten in Twente.

 

De avond van tevoren komt de PromoCie bij elkaar voor een laatste vergadering voor de open dag en ze zijn er klaar voor!

 

Er zijn zeven propjes komen opdagen die er allemaal evenveel zin in hebben; ze zijn benieuwd naar die vereniging waar iedereen zo lovend over praat.

 

Als de propjes op het station aankomen worden ze met fietsen vervoerd naar de thee-en-koffie-drink-locatie: de Bunker. Daar maken ze al even kennis met de mensen van de vereniging, maar als ze eenmaal bij de kerk zijn om (zoals het hoort) chinees te gaan eten, maken ze pas écht kennis met de vereniging en haar gebruiken.

 

“Heh?! Wat is een tafelpraeses en waarom schreeuwen jullie ‘eensgelijks mevrouw de tafelpraeses’?” – “Waarom heeft die jongen daar een raar pakje aan?” – “Waarom speechen jullie tijdens het eten?”

 

En de belangrijkste vraag: “Is dit normaal?!”

 

Ja, dit is normaal, hier hoef je niet van te schrikken, je went er vanzelf aan. Ik weet nog wel dat ik terug kwam van de open dag vorig jaar en dat ik tegen mijn moeder zei: “…en ze bedanken voor het woord!” Toen zei ze: “Als je daar niet van houdt, moet je niet bij een vereniging gaan, want dat hoort er nou eenmaal bij. Je went er wel aan.”

 

Na alle formeelheden van het eten is het tijd om lekker gek te gaan doen: op kleine fietsjes in het centrum rond te racen. Er is een heel tape-parcours uitgezet met scherpe bochten om het de dappere fietsjers moeilijk te maken.

 

Een enorm dronken man hield ons fijn gezelschap tijdens de race, ook ging hij met zijn dronken hoofd meedoen en riep dingen zoals: “Noem mij maar Martin Fokker*!” waardoor hij aangemoedigd werd met: “Dat doe je goed Martin Fokker!*”

 

De finale werd gefietst naar de roltrappen van de ‘Men at work’ waar amice Bijvank heldhaftig de fiets onder de arm nam en de roltrap op- en afrende.

 

Na de Kleine Fietsjes Race was het tijd om naar sociëteit te gaan voor de pubquiz georganiseerd door de ProCo met vragen van “Wie was de zoveelste praeses der VGST?” tot “Van wie is het nummer ‘Because I got high’?”

 

Deze pubquiz liep over in sociëteit waar om 12 uur, na de speech van meneer de praeses, de hel losbarstte met gebral dat minstens een half uur doorging.

 

Hierna hebben de propjes nog gezellig kunnen praten (als ze niet doof waren geworden) met elkaar en met leden en zijn ze voldaan naar huis (of een kast) gegaan.

 

Een hele nieuwe wereld staat voor ze klaar!

*Naam vanwege stuitende grofheid gefingeerd.

 

X