Vereniging van Gereformeerde Studenten in Twente

sinds 1983

VGST

Verslag Dies Natalis

/ Verslag Dies Natalis

Door Ama. Huizing - zondag 30 december 2012 

Afgelopen vrijdag 30 maart was een heuglijke dag. Het was de 29e Dies Natalis der VGST: Les Années Lumières! Aan het einde van de middag vertrok het gros van de genodigden in een dubbeldekkerbus naar de prachtige, compleet gerestaureerde locatie ‘Intensz’.

 

Na ontvangst, een welkomstdrankje en staatsieportretten in de idyllische tuin, werd eenieder naar de eetzaal gedirigeerd alwaar de maaltijd haar aanvang nam onder de kundige leiding van de tafelpraeses, amice Heres.

Na een heerlijke maaltijd met goede wijn, speeches van variabele kwaliteit en een uitstekend toetje was het tijd voor een digesteer- en amicitiapauze. Het cabaret volgde, vol interne grappen, huilbaby’s en enthousiaste sjaars met liedjes. Na dit hoogtepunt werd de halve zaal bedankt en was het tijd voor de afterparty in de naastgelegen zaal. Een veelbesproken DJ draaide daar dansbare nummers en al snel was het feest losgebarsten.

 

Het leek maar een korte tijd voor de muziek alweer stopte en het vertrek van de bus werd aangekondigd. De zalen stroomden leeg, de bus stroomde vol en hier en daar werd nog een vergeten strikje of amice gevonden. De bus vertrok en hiermee eindigde de 29e Dies Natalis der VGST. Het was goed!

X