Vereniging van Gereformeerde Studenten in Twente

sinds 1983

VGST

Verslag EEC Györ

/ Verslag EEC Györ

Door Am. Ophoff - zondag 30 december 2012 

Afgelopen paasweekend was de internationale huwelijksmarkt, ook wel European Evangelism Conference geheten, in Györ. Van de VGST ging er een auto vol, 4 liftparen en een enkeling met de bus. Nadat iedereen op tijd, dan wel te laat, was aangekomen kon het praisen beginnen. Elke avond was er een praatje, veel zingen, een dramastukje en enkele filmpjes. Elke ochtend was er een lezing van John Lennox, van de Universiteit van Oxford.

 

Na de eerste avond werd vol goede moed het bed opgezocht. Het grootste deel van de VGST-mannen sliepen tussen de fitnessapparaten. Ze zijn niet alleen dunner geworden van het trainen op de apparaten, maar vooral van de hoeveelheden voedsel die ze voorgeschoteld kregen. Daarnaast was de koffie vrijwel een negatief van Diana-koffie. Het was slappe meuk, zoals u ook al op Twitter heeft kunnen lezen. Daarom werd de koffie vaak genuttigd in Café le Monde, in de Universiteit van Györ, of in de stad. Deze stad was vergelijkbaar met het moderne van het van Heekplein en de eettentjes van de Oude Markt. De grootte van de stad viel alleen een beetje tegen. Het voordeel daarvan was wel weer dat de afstanden te lopen waren. De VGST-mannen die niet tussen de fitnessapparaten sliepen bivakkeerden helaas aan de andere kant van de stad en moesten elke ochtend en elke avond een wandelingetje maken.

 

Op Goede Vrijdag werd er veel aandacht geschonken aan de dood van Jezus Christus. Dit gebeurde door middel van een houten kruis, en ook werd er aandacht aangegeven in de avondsessie. ’s Middags was er nog de mogelijkheid om mee te doen aan een Fellowalk, een wandeling door de stad aan de hand van Bijbelteksten en Bijbelse symbolen. De Stille Zaterdag werd minder stilgemaakt door een bandje uit de regio die door middel van veel vioolmuziek de praisende menigte tot een feestende massa bracht. ’s Middags was er ook nog een seminar, een workshop over een onderwerp die van te voren te kiezen was. De volgende dag moest iedereen weer vroeg aan het Avondmaal en begonnen ’s middags de tracks. Ook werd de opstanding van Jezus Christus herdacht. Maandag was er nog een lunch met de Nederlandse delegatie, die wel 280 man groot was, vrouwen en kinderen wel meegerekend. Daarna was er ook nog het 2e deel van de track. Naast dit programma waren er ook nog vaste activiteiten ingeroosterd, zoals ontbijt, respond! (waar op verschillende manieren de lezing en Bijbeltekst van de ochtend werd behandeld), lunch en zelfs nog vrije tijd!

 

 

Dinsdag vertrok iedereen weer naar zijn eigen land, vol met goede voornemens, herinneringen en buitenlandse diesdates.  

X