Vereniging van Gereformeerde Studenten in Twente

sinds 1983

VGST

Verslag liftuitje Leipzig

/ Verslag liftuitje Leipzig

Door Ama. Van der Lugt - zondag 30 december 2012 

 

‘Het was een ramp!’ Dat zult u uit vele monden gehoord hebben wanneer u vroeg hoe het liften ging. Ik kan u vertellen dat het helemaal geen ramp was. Het was een fantastisch weekend.

 

Op 11 mei vertrok een groep VGST’ers vanaf hun kast naar het beste tankstation, wat voor velen Frans op den Bult was. Wat een gezelligheid, wat een drukte en wat handig om tussen die drukte door ondertussen ook nog wat lifts proberen te regelen. Na een aantal keer de koppels terug te zien op tankstations, kwamen uiteindelijk verschillende koppels aan in Leipzig, wat voor vele in de late uurtjes was. Ontvangen werden we met bier en heel veel vlees door Duitse studenten. Na veel gezelligheid, gelach, veel sterke verhalen en miscommunicatie in het Duits was het een mooi einde van de dag en vertrokken de eerste VGST’ers richting het hostel, waarna het nog een drukke nacht werd waarin verschillende andere koppels aankwamen –of niet- en toch nog probeerden hun uurtjes slaap te pakken.

 

Zaterdag werden de mooie bezienswaardigheden bekeken, zoals de Thomaskirche, de Nikolaskirche, het oude en nieuwe Raadshuis, het oorlogsmonument en nog vele andere dingen en de eerste braadworsten werden naar binnen gewerkt. ’s Avonds werd het mooie stadsleven onder ogen genomen.

 

Zondag begonnen we de dag goed met een kerkdienst in de Internationale Kirche of de Evangelische-Reformierte Kirche in Leipzig. In de avond bunkerde de mannen vlees naar binnen, de vrouwen een gezonde pasta, waarna de laatste avond startte. Een topavond om nog de restanten bier naar binnen te werken, de laatste roddels te vertellen, de laatste liftverhalen rond te bazuinen waarna de uren slaap werden gepakt voor de spannende terugreis.

 

Al met al een mooi weekend waarbij u zelf aan de koppels maar moet vragen wat ze voor verhalen en ervaringen te vertellen hebben..

X