Vereniging van Gereformeerde Studenten in Twente

sinds 1983

VGST

31e Dies Natalis

/ 31e Dies Natalis

Door Y. Van den Berg - dinsdag 29 april 2014 

274139

Na maanden van voorbereiding was het afgelopen vrijdag weer de hoogste tijd om de verjaardag van onze prachtige vereniging te vieren. Met als thema “In Dulci Jubilo” werd deze dag op 25 april gevierd bij het Wapen van Beckum.
Na een avontuurlijke busreis kwamen de meeste amicae amicique zo’n drie kwartier te laat aan. Niet dat dit heel erg was, want zo kon de DiesCie zonder te haasten het welkomstdrankje klaarzetten. Vanwege het mooie weer kon dit gedronken worden in de grote tuin van het Wapen. Dit vloeide als het ware vanzelf over in het maken van de portretfoto’s.

Inmiddels weer redelijk volgens de planning, verplaatste het feest zich naar de eetzaal. Na de welkomstrede van de praeses der DiesCie werd men voorgesteld aan de tafelpraeses: amice Meints. Door middel van subtiele woordgrappen en korte verhaaltjes loodste hij eenieder met een glimlach door de maaltijd heen. Tegen de verwachting in verzorgden de amici Boersma en Heres nog een lied, waarna amice Boersma de nieuwe cantusbundel presenteerde. Bovendien nam hij afscheid als cantor der VGST, en introduceerde hij de vereniging aan haar nieuwe cantor: amice Gunnink.

Na de maaltijd was er gelegenheid tot koffie en sigaren, en kort daarna veranderde de koffie in port. Dit wonder ging gepaard met het maken van de (jaar)groepsfoto’s. Even later ging deze Dies Natalis verder met het cabaret, waar de senaat, amici Bollemaat en Post, Gegraven Berg, sjaars, amice Schutte en de overdracht van de functie van Kroniekschrijver van amice Bollemaat op amice De Haan zorgden voor een onvergetelijke avond.

Nogmaals greep amice Wisselink de microfoon en kondigde hij het laatste deel van de avond aan: het feest. Aan het begin was er de mogelijkheid om te stijldansen en de DJ liet dit soepeltjes overgaan naar het dansen zonder stijl.
Om een uur of drie in de ochtend werd iedereen weer de bus ingeladen.Korte tijd later kon de DiesCie tevens de locatie verlaten, om vervolgens door de politie aan een alcoholcontrole te worden onderworpen.

Kortom, een geslaagde verjaardag!

X