Vereniging van Gereformeerde Studenten in Twente

sinds 1983

VGST

Studentikoze donderdag

/ Studentikoze donderdag

Door H.Z. Bollemaat - maandag 5 mei 2014 

274958
We zijn op alle dagen van het jaar student, maar op studentikoze donderdag net een beetje meer. Liften met een zo gek mogelijk voertuig, vuur maken en knakworsten warmen op een zelfgemaakt houtvuur, een marathon kleine fietsjesrace en een knallende afsluiter maakten dit jaar van 1 mei een studentikoze donderdag.


274962274966
Om voldoende energie op te doen, werd er eerst maximaal pannenkoeken gegeten op Opus XII. De StuDoCie bakte 2,5 uur lang pannenkoeken, die door de roedel wolven in de woonkamer verslonden werden. Hierna verzamelden zo'n 20 amicae amicique zich op de Krater om naar de campus te liften. Onderweg maakten ze foto's van hun creatieve lifts. Meneer de praeses en meneer de fiscus kwamen op het strand uit en moesten overnachten op een bankje op het station; amica Maan liftte op de nek van amice Van Dijk; amici de Haan en Hindriks liften in een winkelwagentje getrokken door een fietser; een Domijn-busje werd gebruikt en amici Maan en Post maakten vooral veel foto's van potentiële liftobjecten zoals hijskranen, luxe auto's, Vietsen en dergelijke.


274970274978
Was het pannenkoekeneten een strooptocht, de kleine fietsjesrace werd een slooptocht. De route die leidde rond de Bastille en over een trappetje (naar beneden) was wat aan de lange kant. En de StuDoCie maar lachen...


274982
Het volgende onderdeel: knakworsten warmen op een zelfgemaakt vuur werd op een verborgen plek gedaan en door het gebruik van planken als ondergrond waren er geen sporen te zien na afloop. Deze wedstrijd eindigde in een remise tussen twee teams. De knakworsten smaakten heerlijk.


274986
De knallende afsluiter liet wel wat sporen na. Met twee aardappelkanonnen werden foto's van de huidige senatoren beschoten. De munitie bestond uit aardappels, papier en eieren. En het afschieten van een dergelijk kanon is zeker geen sinecure. Amice Viergever bleek echter een expert op dit gebied. Aan het eind waren enkele amici slechts met moeite richting themagroep te slaan.

Voor alle foto's van de studentikoze donderdag, klik hier.

X