Vereniging van Gereformeerde Studenten in Twente

sinds 1983

VGST

Verslag studentikoze donderdag

/ Verslag studentikoze donderdag

Door Am. Meints - zondag 30 december 2012 

 

Wegwerp-pannenkoeken, liften, VGST-logo’s krijten, waxinelichtjes-steekvlammen en brallen op een carillon. De ideale ingrediënten voor een middag studentikoos vermaak.

 

En dat was het dan ook.

 

Langzaam begint de Studentikoze donderdag een  regelmatig terugkerend fenomeen te worden. Nog maar drie jaar geleden werd de eerste en tot dan toe laatste StuDo georganiseerd door ama. Grimmerink en am. Meints. En nu was het wederom de beurt aan ditzelfde koppel. Geïnstalleerd in een heuse commissie werd alle verantwoordelijkheid op de Senaat afgeschoven, en zonder budget was creativiteit een vereiste.

 

Rond de middag werd door een plotseling openwaaiende deur (heus waar!) toegang verschaft tot het vertrekpunt: Opus 12. De amici Kievit en Roth waren zo vriendelijk om hun kast beschikbaar te stellen voor een pannenkoekbak-festijn. Hierbij werd het gebruik van een frituurpan niet geschuwd. Werkelijk alles werd in het werk gesteld om tot de beste werp-pannenkoek te komen. Met de ideale pannenkoek op zak gingen de lift-koppels op weg naar een plek om zo ludiek mogelijk een VGST-logo te krijten.

 

Bij terugkomst op de UT werden de foto’s gedeeld. Het bleek dat een paard gewillig was om zijn vacht te laten bekrijten, de trappen bij station Drienerloo zich prima leende en Airport Twente opeens niet meer origineel was.

 

Op de campus van de UT werd toen naar prof. mr. Pieter van Vollenhoven gezwaaid om in één beweging de pannenkoek zo ver mogelijk te werpen. Het frisbee ontwerp bleek hiervoor zich uitstekend te laten gebruiken.

 

En toen gebeurde het. Waxinelichtjes werden zo gestapeld dat ze licht ontvlambaar werden, het gras smeulde wat en steekvlammen ontstonden. Bijna net zo snel als de politie er ook naast stond. Zij hadden duidelijk een andere pet dan wij op en vonden er niets leuks aan. Gelukkig waren er nog alternatieve elementen achter de hand.

 

Al snel werd een wedstrijd das-twixen opgezet. Als u weet wat twixen is snapt u dat dit een slecht idee was; anders neem het van ons aan. Bij bier proesten kan echter niets misgaan en de afstand diende als competitie-element.

 

Als traditionele afsluiter begon luid over de campus het verenigingslied te klinken. Uit een carrilon waar am. Van Dijk sr. speelde alsof het zijn dagelijks werk is. De trappen werden bekommen en luid klonk daar het gebral…

 

De aansluitende maaltijd was georganiseerd door Senaat Bijvank en was bij de Mc Donalds. Dat was best lekker, maar bovenal gezellig. Een uitstekende afsluiting.

 

Later die avond bleken de amici De Haan en Lassche jr. de winnaars van de middag. Aan hen de eer de volgende Studentikoze Donderdag te organiseren. 

X