Vereniging van Gereformeerde Studenten in Twente

sinds 1983

VGST

VerWegUitje

/ VerWegUitje

Door M. Colijn - woensdag 21 mei 2014 

275906

Vrijdag 16 mei vertrokken ongeveer 40 VGST’ers van huis voor een weekend in Hanzestad Lübeck. (Voor de minder topografisch onderlegde personen onder ons, dit ligt in Duitsland, ten noorden van Hamburg aan de Oostzee of Baltische Zee.) Het grootste gedeelte van de mensen ging hier liftend naar toe en hiermee hadden ze in verschillende mate succes. Het snelste koppel, bestaande uit de amici Bisschop en Maan, zaten om kwart voor één al ongeduldig bij het hostel te wachten op de VerWegCie, die op dat moment nog voor Bremen was. Maar uiteindelijk had iedereen de bestemming bereikt en kon iedereen genieten van dit historische stadje. Er werd kennis gemaakt met de lokale bevolking, die tips kon geven over de leukste kroegjes in Lübeck.

De volgende ochtend kwam iedereen langzaam op gang, maar niet zo langzaam dat het ontbijt om 9 uur ’s ochtends gemist werd. Hierna trok iedereen in groepjes het centrum in om te genieten van de zeven vrijwel identieke kerken, het marsepeinmuseum, de lokale koffie met gebak en het strand 20 km verderop.

Zondagochtend gingen we in groten getale naar de Evangelisch Reformierte Kirche in Lübeck. Daar hebben we de gemiddelde leeftijd gehalveerd en het aantal aanwezigen verdubbeld. Na de dienst waren we welkom voor koffie en een ‘kort’ verhaal over de honderden oude boeken in de bibliotheek van de kerk. ’s Middags ging de helft van de aanwezigen weer terug naar Enschede. De andere helft trotseerde de regen en bleef tot maandag. Iedereen vertrok zo vroeg mogelijk om op tijd weer in Enschede te zijn. Met wisselend succes. De VerWegCie heeft zijn eer hersteld door als eerste weer in Enschede terug te zijn. En zo werden weer nieuwe liftavonturen geboren.

Een verslag van één van deze liftavonturen is te lezen in het nieuwsbericht van het UTnieuws (link). Daarnaast heeft Han van der Veen nog een filmpje gemaakt van het weekend (Youtube).

X