Vereniging van Gereformeerde Studenten in Twente

sinds 1983

VGST

Afsluitend weekend

/ Afsluitend weekend

Door D. Steendam - dinsdag 8 juli 2014 

278306

Voor de meesten is de zomervakantie weer aangebroken. Dit wordt traditioneel gevierd met het leukste weekend van de VGST, namelijk het Afsluitend Weekend. Dit jaar gingen we weer naar Ameland waar we een gezellige locatie met volleybalveld en voetbalveld hadden. Het merendeel van de VGST’ers kwam met de trein, maar ook was er een kleine groep die helemaal uit Enschede op de fiets kwam. Op vrijdagavond was er een kampvuur en zaterdag werd de barbecue aangestoken voor een typische maaltijd tijdens een afsluitend weekend.

278320
Uiteraard werd er 's avonds op een groot scherm gekeken naar de kwartfinale tussen Nederland en Costa Rica. Na een bloedstollende wedstrijd won Nederland met penalty’s en konden de circa 60 VGST’ers die zich rond het scherm hadden verzameld een zucht van verlichting slaken. De avond werd afgesloten door de senaat f.t. die pannenkoeken bakte voor de vereniging. Op zondag werd de kerk op Ameland bezocht, waarna er koffie gedronken werd op de kampeerboerderij.

278310
In eerste instantie zou het een regenachtig weekend worden, maar uiteindelijk hebben we nog heerlijk weer gehad, met de gebruikelijke verbrande gezichten en schouders als gevolg. Er was ruimte voor volleybal, voetbal, strand, fietsen, vliegeren, vuurtoren, spelletjes of een boek. Na dit heerlijke weekend met veel gezelligheid en weinig slaap vertrok de VGST weer met de boot en trein richting Enschede. Het was weer een geslaagd weekend!

X