Vereniging van Gereformeerde Studenten in Twente

sinds 1983

VGST

Verslag Startavond

/ Verslag Startavond

Door Ama. Den Otter - zondag 30 december 2012 

 

Afgelopen donderdag was het weer zover: de startavond van het komende verenigingsseizoen! René Barkema kwam voor ons spreken over de Bijbel en bijbelstudie. Daarbij ging hij niet alleen over de bijbel praten, maar de Bijbel samen met ons lezen. Hij begon met Genesis 1:1 en legde uit dat al in het begin niet de mens of de wereld, maar God centraal stond. Hem moeten we voorop stellen in alles wat de doen, dan ervaren we wat het betekent om vrij te zijn.

 

Daarnaast gingen we Jezus ontdekken in de bijbel. Opvallend is het als blijkt dat sommige psalmen specifiek gaan over Jezus. René Barkema vergeleek psalm 34 met verschillende nieuwtestamentische teksten om het te illustreren. Het Woord was er al in het begin en is er door de hele Bijbel.

 

Als we de Bijbel gaan lezen, is het belangrijk dat we ons openstellen en echt gaan luisteren. Daarvoor hebt u eerst de Geest, dan het Woord en ook de gemeente nodig. De Bijbel is net een prachtig berglandschap dat u vol bewondering kunt ontdekken en waar u over door kunt vertellen. René Barkema spoorde ons dan ook aan om vol enthousiasme de Bijbel verder te gaan ontdekken en daarbij niet onszelf maar Jezus centraal te houden.

 

Een inspirerende lezing met genoeg stof tot nadenken!

X