Vereniging van Gereformeerde Studenten in Twente

sinds 1983

VGST

24, sterker dan het vuur

/ 24, sterker dan het vuur

Door Amice de Graaf sr. - zaterdag 30 augustus 2014 

281551

Het novitiaat (ontgroening) bij de VGST in Enschede begon afgelopen week weer als ieder jaar, dit keer voor een respectabel aantal van 25 scholieren. Deze 25 wisten niet wat hen te wachten stond toen ze aan het novitiaat begonnen. Vanaf het eerste moment werd er langzaam maar geleidelijk een groepsband gevormd en groeiden de scholieren op diverse vlakken. De 25, die nu foeten worden genoemd, werden klaargestoomd voor wat voor hun de mooiste periode van het leven zal worden. De belangrijkste dingen over het studentenleven en de VGST werden hen bijgebracht. Vol vuur onderwees de NovCie (novitiaatscommissie) hen, om de foeten klaar te stomen voor de o zo schone VGST in Twente.

Met zo’n enorm aantal foeten is de kans op moeilijkheden ook groter. Ziekte, blessures en afhakers tijdens het novitiaat vroegen het uiterste van de jaargroep en de novitiaatscommissie. Toch zijn er na een volle week 24 foeten ontgroend en is er een enorme jaargroepsband. Aan inzet is er zeker geen gebrek en acties worden bij de regelmaat van de dag neergezet.

Deze groep werd afgeschilderd als een feniks die, na de ontgroening, opvliegt en zijn weg vindt binnen de vereniging met al zijn verschillende kleuren. Deze groep is nog geen volgroeide feniks. Vliegen gaat met vallen en opstaan en nog lang niet alle kleuren van de regenboog zijn aanwezig, maar het begin is er zeker.

X