Vereniging van Gereformeerde Studenten in Twente

sinds 1983

VGST

VGST ramt C.S.V. Alpha

/ VGST ramt C.S.V. Alpha

Door H.C. Maan - vrijdag 26 september 2014 

283207

In de avond van woensdag 24 op donderdag 25 september verzamelde de VGST zich bij de kast KKK om zich op te maken voor een ramactie bij een broedervereniging. Enige tijd daarvoor had de SoRamCo – de commissie die de actie uitdenkt en coördineert- al een ronde gemaakt door Enschede om potentiële doelwitten uit te zoeken.

Eenmaal verdeeld over twee groepen trokken de VGST'ers eropuit om per groep een kast van broedervereniging C.S.V. Alpha te rammen. Enkele minuten voor middernacht werd de kast “Uskemølle” met weinig moeite door een overmacht van ruim twintig VGST'ers betreden. Vervolgens werd er ten overstaan van drie slaperige bewoners in de keuken een heuse draaimolen gebouwd.

Terwijl men zich in de keuken vermaakte op de draaimolen, werd de praeses van Alpha (bovendien bewoner van het geramde huis) telefonisch op de hoogte gebracht. Haastend om het spektakel met eigen ogen te aanschouwen, toog hij van het voetbalveld terug naar huis. Daar aangekomen kon de praeses van Alpha niets anders dan met een grote glimlach de splinternieuwe draaimolen in zijn keuken uitproberen en een borrel aanbieden aan de VGST.

Tot diep in de nacht werd er nog nageborreld door VGST’ers en Alphanen. Het was een mooie actie en een goede gelegenheid om de banden met C.S.V. Alpha aan te halen.

X