Vereniging van Gereformeerde Studenten in Twente

sinds 1983

VGST

Verslag installatieweekend

/ Verslag installatieweekend

Door J.M. Dam - woensdag 15 oktober 2014 

284371

Op 10 en 11 oktober vond het installatieweekend plaats. De DichtBijCie was al 4 maanden eerder begonnen met de organisatie en was helemaal klaar voor het weekend. Vrijdagochtend werden de nodige boodschappen gedaan en werd kampeerboerderij Heesink klaargemaakt voor de komst van 53 VGST'ers en 24 foetjes.
Rond etenstijd was bijna iedereen gearriveerd en kon de maaltijd beginnen. Van tevoren was er een uitgebreide enquête geweest, waar iedereen een menu kon samenstellen uit het hele assortiment van de plaatselijke snackbar. Alle aanwezigen genoten van patat met zelfgekozen snacks of zelfs van volledige afhaalmaaltijden. De maaltijd werd een succes en verliep soepel onder leiding van de tafelpraeses, amice Steenbergen.

Na de maaltijd kon jaarvergadering 32 heropend worden onder leiding van senaat Grootens. De senaatswissel had een maand eerder al plaatsgevonden in het eerste deel van de vergadering. Er werden beleidsvragen gesteld, jaarplannen van de nieuwe senaat besproken en de volledige begroting werd doorgenomen. Daarnaast werd er geluisterd naar een advies voor het veranderen van lidmaatschapseisen van de vereniging, was er een ludieke motie die meneer de assessor aanzette tot het bakken van taarten en presenteerde de SoRamCo een VGST-logo bestaande uit LEDs. Als vermaak konden de boerderijmini's, gekregen bij de grote hoeveelheid boodschappen, tijdens de vergadering in elkaar gezet worden.

Tegen half 6 was het moment aangebroken om de 24 foeten als lid en amice Wieringa als erelid te installeren, wat de nodige tijd in beslag nam. De installatie werd gevierd met amicitia drinken en de vergadering was al snel ten einde gelopen. Na wat schoonmaken en opruimen, doken de meeste aanwezigen voor een paar uurtjes in bed.

Tegen het begin van de middag kwamen de eersten uit bed. De rest van de zaterdag werd wat rondgehangen, gevoetbald en wat spelletjes gespeeld. Hierna werd er gebarbecued en vond er een tweede schoonmaakbeurt plaats. Vervolgens vertrok iedereen moe weer naar huis. Na het inladen en opruimen van de laatste spullen vertrok ook de DBC tevreden naar huis.

X